Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

Жоре , това рязко преминаване от лента в лента (мисля четири пъти) по актуалния ЗДвП е нарушение. Ако приемат новите поправки и престрояванео/завиването без мигач , също ще е нарушени .. та този "Фитипалди" има достатъчно (освен аварийната лента) да го качат на трупчета , но както е видно , дори и без книжка хората си карат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 360
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

92

• The Best Forman

77

• PRR

65

• vladkant

31

преди 20 минути, The Best Forman написа:

Жоре , това рязко преминаване от лента в лента (мисля четири пъти) по актуалния ЗДвП е нарушение.

Ами рязко е, защото трябва да избягва "препятствия" по пътя.:)

Актуалния правилник или промените не ги знам. Ти си в течение на тези неща и ги следиш, за което съм ти благодарен, че ни информираш.👍  Какъв е проблема при рязко престрояване, ако не пречиш на никого. То и с плавното престрояване е така. Не коментираме този с беемвето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

... Кое ги кара да карат с 20? ..

Жоре, това е несериозно! Преминваш покрай катастрофа със жертви, линейки, полиция, отломки по пътя и да зададеш въпроса "Защо караш с 20?" ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам какъв е случая. Неприятен е. Трагедия.

Гледах клипа още веднъж, да не пропускам нещо. Не видях отломки на пътя. Екипите са ги почистили и магистралата е отворена за движение. Не казвам, че там трябва да се кара с висока скорост. 50-60 е нормално. Като в градски условия, където винаги и отвсякъде можеш да бъдеш изненадан.

• Несъгласие 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, joro-120L написа:

Ами рязко е, защото трябва да избягва "препятствия" по пътя.:)

Актуалния правилник или промените не ги знам. Ти си в течение на тези неща и ги следиш, за което съм ти благодарен, че ни информираш.👍  Какъв е проблема при рязко престрояване, ако не пречиш на никого. То и с плавното престрояване е така. Не коментираме този с беемвето.

Не са препядствия , а движещи се автомобили , а защо е записано в закона , че е нарушение - не знам , но се вижда често и по булеварди , и скоростни тангенти , и магистрали .. аз го приемам като аксиома и просто не го правя. Повечето "бързащи" обикновенно в София се озовават в най-добрия случай една кола пред мен на светофара .. има ли смисъл според теб от такива маневри (изключваме случаи на изненадващо паднали предмети на пътя или диви/домашни животни).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, The Best Forman написа:

Не са препядствия , а движещи се автомобили

Е затова съм го сложил в кавички.

Гена, не разширявай към това кой кога ще пристигне на светофара и др. И защо пък трябва да съм от бързащите. Не това е целта на питането ми. Разбирай го буквално, какъв е проблема на рязкото престрояване, за да го определят като нарушение.

Сега да не вземете да ми обяснявате, че на сняг, лед и дъжд мога да се подхлъзна.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да речем следната ситация - млад шофьор , който си кара спокойно и изведнъж някакъв "шрапнел" се изсипва пред него от съседната лента , човека се панира , бие рязко спирачките и те ти "педераско влакче" .. спекулирам , нямам представа , защо е записано така , но сигурно има смисъл.

Има и други аспекти на това действие , което би трябвало да се води престрояване , за което се изисква да подадеш сигнал , да пропуснеш движещите се в лентата , да се убедиш , че няма да застрашиш движещите се в лентата и тогава да се престрояваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, The Best Forman написа:

млад шофьор , който си кара спокойно и изведнъж някакъв "шрапнел" се изсипва пред него от съседната лента , човека се панира, бие рязко спирачките и те ти "педераско влакче"

Ок. Аз съм зад него, съседна лента е свободна и рЕзко се престроявам в нея.

Този ще има и други поводи за паниране. Най-добре да му се разчисти пътя и да си кара сам.

Та, въпросът беше

Преди 2 часа, joro-120L написа:

Какъв е проблема при рязко престрояване, ако не пречиш на никого.

Гена, тези промени ми прилича да са спуснати от ЕС. Особено що се отнася до забрани.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Ок. Аз съм зад него, съседна лента е свободна и рЕзко се престроявам в нея.

Този ще има и други поводи за паниране. Най-добре да му се разчисти пътя и да си кара сам.

Та, въпросът беше

Гена, тези промени ми прилича да са спуснати от ЕС. Особено що се отнася до забрани.;)

Това не са промени , а действащия закон и какво ще разчистваш , това да не е повреден самолет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, The Best Forman написа:

Това не са промени , а действащия закон и какво ще разчистваш , това да не е повреден самолет.

Гена, не ти разбирам мисълта. Ако може, с думи прости. Добре. Действащ е.

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

Жоре , това рязко преминаване от лента в лента (мисля четири пъти) по актуалния ЗДвП е нарушение.

Щом казваш "актуалния", значи е актуализиран, допълнен, осъвременен, различен, и не е това, което съм учил навремето.

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

Ако приемат новите поправки и престрояването/завиването без мигач , също ще е нарушение ..

Отдавна е така. Какво по-различно да приемат. "При промяна посоката на движение се подава навременен и ясен за възприемане сигнал". Цитирам по памет. Важи и за престрояване, изпреварване ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, пробвай реално премиум гуми, нископрофилни, на “голяма” джанта…   Има разлика, ако натискаш 

… 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.