Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Странно поведение на централното заключване

vladkant

Recommended Posts

Привет, аз понеже си нямам друга работа, и един ден се зарових с vcds в колата. Включих заключването при потегляне. И централното заключване започна да се държи неадекватно по време на движение. От време на време, шофьорската врата прищраква все едно заключва или отключва- палчето не мърда. А когато минавам през дупки (говоря за лунен пейзаж на първа, макс втора), всички врати прищракват но остават заключени.

Според вас от какво се дължи това.

П.П. май ще изключвам таз екстра.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че сам можеш да се досетиш - микроключетата в бравите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, ghost_rider написа:

Мисля че сам можеш да се досетиш - микроключетата в бравите.

До някъде съм съгласен за шофьорската, ама защо при клатене на колата, започват всичките врати да го правят. На две от вратите са сменяни сравнително скоро ключетата, мисля поне те трябва да се държат адекватно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, vladkant написа:

До някъде съм съгласен за шофьорската, ама защо при клатене на колата, започват всичките врати да го правят. На две от вратите са сменяни сравнително скоро ключетата, мисля поне те трябва да се държат адекватно

Шофьорската е управляваща за останалите, така че каквото им "каже" това правят и другите. Ако излекуваш нея, би трябвало да се реши този проблем.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре че не каза комфорт модул. А ако знаеш как не искам  да разглобявам бравите ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, и онази която ми даде, навярно повече няма да бъде правилно сглобена, но някой ден ще трябва да опитам. Иначе комфорта е доста по-лесен за сваляне, ама и какво ли можеш да му баеш на него не знам. Всъщност аз на ноя му сменях реленце, че трябваха 5-10 натискания на бутона за да ми отвори багажника. Как разбрах че е от него само аз си знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това не съм пущил тая екстра, имам дефектни брави и не знам къде ще ме замине на -15 градуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комфорт модула ми е по лесен, защото няма да има нужда да мисля как да завържа вратата за поне два часа докато сменя ключетата. Ама май вече е много наложително за тоз ремонт....и задните врати дето заключват когато си поискат, ме дразнят много

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз повече няма да отварям такива теми, нито ще участвам в такива теми.....

Одеве, дърпам ръчката за отваряне на шАфьорската врата за да слезна, и греда.....или жилота се скъса (макар че е ново), или ръчката се счупи.

И  следва тези дни да разглобявам, и май ще оправям проблем 2 в 1 (ако си номеря микроключетата 😂)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само с нова брава се оправял проблемът така ми обясни един майстор някакво гумено покритие което се износвало, пък и някакви спойки заминавали тоест за ремонт щял да вземе пари но гаранция нямало посъветва ме направо нова да взема брава

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се надявам да ми остане време да се занимавам с нея, че от вчера ако ме нервира.....половината кола заключена- другата не. Отделно дето и жилото замина. 

Като я сваля, ще пиша партномер- да го има в темата, надявам се за в бъдеще да бъде полезен на някой 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От магазина на Симеоновско шосе за под 300лв излизат 4 брави. Не помня точни цифри, но нещо от сорта на 80лв предна и 60лв задна. Но докато не се опитам да я ремонтирам, няма да ми е спокойно 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, ghost_rider написа:

От магазина на Симеоновско шосе за под 300лв излизат 4 брави. Не помня точни цифри, но нещо от сорта на 80лв предна и 60лв задна. Но докато не се опитам да я ремонтирам, няма да ми е спокойно 😁

И ти си като мене 🤣

Първо ремонтирам, после купувам ново 😂

....понякога купувам отново, щот не е баш това ново 🤣

Замислям се за нови брави....ама първо да съсипя старите 😁

Ще ги проверя в аутодока колко са.

Днес установих скъсано жило ( по втория ми проблем), за бравата май няма да стане днес, не мога да си намеря торксовете......

А що все там ми се късат жилата?

Днес ще монтирам второ, или трето жило на шофьорската врата.

20241130_120200.jpg

20241130_114441.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

И ти си като мене 🤣

Първо ремонтирам, после купувам ново 😂

....понякога купувам отново, щот не е баш това ново 🤣

Замислям се за нови брави....ама първо да съсипя старите 😁

Ще ги проверя в аутодока колко са.

Днес установих скъсано жило ( по втория ми проблем), за бравата май няма да стане днес, не мога да си намеря торксовете......

Ако ти трябва нещо, казвай, знаеш че съм наблизо. Имам ги торксовете.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

В ауто дока са от 13 до 50 € 

В hitauto съм виждал полски (не лоши) по 60 лв. 

Провери за всеки случай състоянието на жиците в снопа , че така на дупки е паваж да цъка , да не излезе някоя полу скъсана жица.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, The Best Forman написа:

В hitauto съм виждал полски (не лоши) по 60 лв. 

Провери за всеки случай състоянието на жиците в снопа , че така на дупки е паваж да цъка , да не излезе някоя полу скъсана жица.

Бях писал за Фабията 1, на баща ми. При подобно поведение, сменихме бравата на шофьорската врата и решихме проблема. Кабелите са в добро здраве, поне доколкото се виждат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен не си заслужава хамалогията по разглабяне и сглабяне при полжение,че нова е около 60 лв ,играх го този филм беше счупен патрона свалих го занесох на ключар ,оправи го но явно се износил елемента,който задейства електрически централното или са спойките и бравата и съответно сега ключа отваря само тази врата та сега ще сменям цялата брава   https://www.autogarage.bg/brava-vrata-naza-skoda-octavia-i-1u2-18-t-11346-product172109-prmarkafebi-bilstein.html

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, ghost_rider написа:

Ако ти трябва нещо, казвай, знаеш че съм наблизо. Имам ги торксовете.

Тоз път не си близко, в Панагюрище съм 🙂. Благодарско за предложението 🙂

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Провери за всеки случай състоянието на жиците в снопа

Прегледах ги на бързо, ама много на бързо беше, докато чаках пред магазина да дойде жилото. Че тук в Панагюрище, докато минавах през един разбит път, пак започна да разцъква всички врати. 

Понеже тук вали дъжд, взех жилото и ми мина мерака.

Май първо ще счу...упс, оправя тези, после ще купувам нови 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.