Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Странно поведение на централното заключване

vladkant

Recommended Posts

преди 45 минути, skodafen написа:

И аз си мисля,че по радикалното решение е една по-нова Октавия 3 на старо 

Нещо аудитата ми се набиха в главата......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въженцето на външната дръжка (както предположи) като е по-опънато блокира електрониката .. на Фабия 1 съм брал ядове с него , но не помня как я излъгах да се отвори и просто го отпуснах едно зъбче. Може би ако настиснеш по-силно дръжката отвън , може и да отпусне и я отвориш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става и с въженцето, даже го откопчах изцяло и го дърпах само него- без дръжката.

Май има нещо счупено в основата на дръжката, от вътрешната страна. Дърпан да отворя и половината патрон се показва, отделно като я пусна, трябва да я бутна за да се върне и нещо припуква.

Утре ако не хвана първо флекса да я нарежа на дребно цялата кола, ще се занимавам с нея. Мислех с нещо да ръчкам от вътре между уплътненията, някак да разръчкам закопчалката. Ама за сега не го исмислям как....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, vladkant написа:

Не става и с въженцето, даже го откопчах изцяло и го дърпах само него- без дръжката.

Май има нещо счупено в основата на дръжката, от вътрешната страна. Дърпан да отворя и половината патрон се показва, отделно като я пусна, трябва да я бутна за да се върне и нещо припуква.

Утре ако не хвана първо флекса да я нарежа на дребно цялата кола, ще се занимавам с нея. Мислех с нещо да ръчкам от вътре между уплътненията, някак да разръчкам закопчалката. Ама за сега не го исмислям как....

Както казваше Еди Мърфи в Ченгето от Бевърли хилс - не винаги съм бил ченге , та така и аз , и има едно правило "ефекта на капака" (като сглобиш нещо го тестваш няколко пъти и като сложиш капака - не работи) .. та така и ти .. що не се сети за тестваш бравата на отворена врата няколко пъти ( с една отвертка щракаш бравата на затворено , тестваш отключване и заключване , отваряне , затваряне няколко пъти) и тогава да сглобяваш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, vladkant написа:

Утре ако не хвана първо флекса......

Баси каръка....утре на друг наш Влади ще чупя къщата иначе да дода и аз с големия флекс, да помагам 😂 Па имам и оксижен - да подпалим останките 🤣

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@The Best Forman пробвах....с отверката, на отворен прозорец затварях отварях със жилото, с дръжката....

Но какво се случи по време на движение за 3 километра, т запецна?

Даже преди да я вкарам във вратата я включих в буксата и я пробвах дали ще проработи...

.

Преди 8 часа, Logrus написа:

Баси каръка....утре на друг наш Влади ще чупя къщата иначе да дода и аз с големия флекс, да помагам 😂 Па имам и оксижен - да подпалим останките 🤣

Аз ш те зачакам, търпелив съм 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих решение- ше я правя с десен волан. Така лявата врата не ме интересува дали се отваря 🤣

Сега сериозно!

Давам 100 кинта на този който успее да я отвори културно!

Редактирано от vladkant
Правопис
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Намерих решение- ше я правя с десен волан. Така лявата врата не ме интересува дали се отваря 🤣

Сега сериозно!

Давам 100 кинта на този който успее да я отвори културно!

Чавдар е много културен .. с флекса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@The Best Forman Нямаш си и идея колко даже 😂
Ама подозирам че после Влади ще ме прегази с 'жипа ....няколко пъти и ако се размина само с това ще е добре - то Обеля си е като Зона 51, незнаеш какви чудеса (ти) се случват там 😁
А какво мислиш да го пуснем на пернишкият св.Петър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чавдар ш го черпа, каза че има оксижен 😉 тъкмо ще се топлиме докато вършиме работа 🤣 а и по тих, че с флекса много шум, а съседите едни.....

Преди 1 час, Logrus написа:

Я дай подробности, че не разбрах а и не го знам кой е тоз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, Logrus написа:

Да не предлагаш да я закараме на базата ми в Пернишко и да си поиграем с фадромата?

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Izolini написа:

Да не предлагаш да я закараме на базата ми в Пернишко и да си поиграем с фадромата?

Абе не точно, ама в краен случай що не 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така....единственият вариянт да заклини, е когато заключващият механизъм се натисне, както на снимката. 

Тоест вратата трябва да слезне на долу и да отвори. За съжаление мойте 60 кг не са достанъчни за да я натисна и евентуално да отклини.

Възглавниците не мога да ги вкарам за да натиснат вратата заради уплътненията.....следва флекс 🤣

20241208_104039.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Izolini 20-30 литра нафта, за колко време ще ми стигне да си поиграя с фадромката 🤔

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

Може ли аз да съм с фадромата 😁

А кой ще кара Октавията? 🤪

преди 34 минути, vladkant написа:

@Izolini 20-30 литра нафта, за колко време ще ми стигне да си поиграя с фадромката 🤔

То почти няма да има натоварване, значи 2 часа със сигурност. Само въпроса е какво ще правим 100 минути, че самата кола я правя на палачинка за 20

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми сърдете се на Чавдар.....партито с фадромата отпада.

@Logrus да знаеш че багажника ми няма да побере бирата която ти дължа вече 🤪

Проблема се оказа че съм пренатегнал въженцето което е към дръжката от вън

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.