Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Една малко по-различна тема за екологията

The Best Forman

Recommended Posts

Преди 10 часа, Logrus написа:

...

В момента експериментирам - баща ми е с термопомпа, аз слагам отделни климатици - искам да видя кое е по-удачно икономически що се отнася до месечно потребление на електроенергия, съпоставено към инвестициите.

Не е само до икономия, а и до комфорт. Термо помпа с подово е абсолютно безшумна (за стаите става въпрос) и е значително по-комфортно. Това е моя опит с климатици и термо помпа. За съжаление моята е въздух вода и топля радиатори, нямам подово, и икономическия ефект е по-скоро отрицателен спрямо климатиците. Но го предпочитам, като вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 59
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

10

• The Best Forman

7

• Logrus

7

• vladkant

7

Не знаех ,че трябва да му свиквам и на шума. Слагам си го на Low 24 и си лягам... Тегавото е по - скоро , когато навън е влажно , заради мъгла/сняг и външното тяло се заледи , тогава е забавата . :) Докато размрази външната пита е много яко . :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, maxrpm написа:

Не знаех ,че трябва да му свиквам и на шума. Слагам си го на Low 24 и си лягам... Тегавото е по - скоро , когато навън е влажно , заради мъгла/сняг и външното тяло се заледи , тогава е забавата . :) Докато размрази външната пита е много яко . :) 

Саше, много хора нямат проблем с шума на климатика. Уви, аз не съм между тях. Не, че не мога да заспя от него, но ми е далеч по-приятно когато шума го няма. Да не говорим, че усещането за топло е различно при ползването на климатик и радиатор/подово. При 22 градуса показание на термометъра ми е по-студено с климатик отколкото при 20 с радиатор. Защото радиатор/подово освен чистото топлене на въздуха имат и инфра червено излъчване. Но пак е субективно - за едни няма значение, за други, като мен, е от голямо значение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, PRR написа:

Саше, много хора нямат проблем с шума на климатика. Уви, аз не съм между тях. Не, че не мога да заспя от него, но ми е далеч по-приятно когато шума го няма. Да не говорим, че усещането за топло е различно при ползването на климатик и радиатор/подово. При 22 градуса показание на термометъра ми е по-студено с климатик отколкото при 20 с радиатор. Защото радиатор/подово освен чистото топлене на въздуха имат и инфра червено излъчване. Но пак е субективно - за едни няма значение, за други, като мен, е от голямо значение. 

За да бъда максимално честен , аз на втория ден отворих вътрешното тяло и изключих мотора на клапата за насочване на въздуха, заради ужасно изнервящия му звук , макар че PC то с 5 вентилатора не ми пречи през нощта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нещо не мога да разбера относно тази екология....

Онзи ден, в една голяма верига магазини, за хранителни и нехранителни продукти, питам къде и дали мога да намеря от онези прастмасови кутии за еднократна употреба. Отговора ме хвърли в дълбок размисъл.....вече шести ден....

Отговара-" те са забранени за продажба, само на топлата витрина ги имаме, но надали ще ви дадат 20 бройки...."

Така, малко размисли от моя страна.....

Отиваш в същият този магазин, и искаш да си вземеш насипно маслини. Казваш 200 грама и ти ги сипват в кутия която е забранена за продажба......но, в същото време не можеш да си  купиш 20 бройки кутии......

Аз явно нещо съм за психиятър, или Курило......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vladkant, то остави, че ще ти сипят в забранена за продажба, според думите им, пластмасова кутия, но и ще ти я продадат тази кутия, за 0.25 лв, цената и се отразява в касовата бележка. Та паприкаша е пълен.

Иначе си търсил нещо подобно, предполагам:

https://allforpack.eu/product/2640/kutia-s-prikachen-kapak-pp-pravoagalna-500ml.html

Това е цена за 50 бройки.

По веригите магазини и не само в тях винаги може да се срещнат и двете крайности - както компетентни, учтиви и любезни служители, така и такива, на каквито ти си имал случая да попаднеш.

Поздрави,

Усмихната, спорна и щастлива 2025 година.😃

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако веригата не продава някакъв продукт, в случая вид кутия, то няма как да си я купиш, защото нямат бар код за него. НО, когато това е "амбалаж" могат да го включат в цената, като такъв.

Конкретно за пластмасовите кутийки - аз съм твърдо ЗА ЗАБРАНАТА им. В България, за съжаление, няма разделно изхвърляне, т.е. тези кутийки се ползват веднъж и след това стотици години "гният" някъде. В тази връзка съм да се задължат всички магазини, които продават пластмасови бутилки и да изкупуват същите. И депозита за всяка бутилка, независимо дали е пластмасова, стъклена или алуминиево кенче, да е достатъчна за да започне масовото им връщане и от там рециклиране. В Германия една пластмасова бутилка за 500мл Кока-Кола е 25 цента (по спомен). Това хич не е малка сума и съответно имат 90+% рециклируемост на опаковките.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@РусенскоВарено същите кутии търсих. Намерих ги в кварталното левче 🙂

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, РусенскоВарено написа:

за 0.25 лв

Току-що установих, че ми е остаряла информацията: 😃

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19623175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.