Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Блутут "хенд мейд"

vladkant

Recommended Posts

Понеже втора седмица съм болничен, и не мога да седя без да чупя нещо, днес се нервирах на радиото в колата че, блутута му е само за обаждания и не мога да си пусна музика през телефона.

Имам доста блутут слушалки и хендсфрита които не съм ползвал от години, и не се очертава да ги ползвам като хендсфри скоро. За това днес счупих две слушалки. Едните се оказаха оригинални айподки и там се оказа сложно и вече са в кофата, другите нещо не нацелих къде какво да запоя и те отидаха в кофата, за край на днешното трошене, взех едно китайско хендсфри което ми продадоха преди години за 1 лев и се примирих с мисълта че звукът няма да е баш точно стерео. Обаче се оказа, че скапания китаец за левче, има два канала за изход. Взех един кабел жак-жак (стерео), и го вързах на мястото на говорителчето. По захранването не посмях да пипам и да го правя на директно захранване, оставих го на батерията и ще го зареждам при нужда. 

Радиото в колата има кабел за AUX и го свързах от там.

Звукът който вади е задоволителен, докато ми дойде модула от братята Китайци 😁 (на втората снимка)

20241211_200951.jpg

IMG-1ab80e0f15a530a6a4646754c18a7e59-V.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си голям терминатор 🤣

Ако ресивъра има ЮСБ , там има стабилни 5 в. (на дете външни крачета) , вадиш две жички и приключваш ;)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление няма усб, мисля че самата платка на хендсфрито има за директно захранване (не през зареждачката). Но като доде "оригиналната платка" от китайците- ш го мисля 😁

Не съм терминатор, Тазманийския дявол съм 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То към първите слушалки закачих един кабел усб на мястото на батерията, ама.....не им се отрази добре 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

То към първите слушалки закачих един кабел усб на мястото на батерията, ама.....не им се отрази добре 🤣

Възможно .. повечето батерии са на 3.7 В и след тях няма нищо да ограничава .. един ценер на 3.3 подпира базата на един NPN транзистор , входа на колектора и на емитера излизат стабилни 3.3 В.

Между другото на повечето мосфет стъпала захранването е +/- 6 В , от което можеш да си изобретиш търсените 3.7 В. 

На тунера на радиото трябва да има стабилни 5 В само трябва да мериш , но това може да вкара брум в сигнала.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комшо- проблем 🤣

Таз слушалка не може да ми активира субуфера, бас каса или там както му се казва.

Но за временно изпълняващо длъжноста- търпи се 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.