Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Блутут "хенд мейд"

vladkant

Recommended Posts

Понеже втора седмица съм болничен, и не мога да седя без да чупя нещо, днес се нервирах на радиото в колата че, блутута му е само за обаждания и не мога да си пусна музика през телефона.

Имам доста блутут слушалки и хендсфрита които не съм ползвал от години, и не се очертава да ги ползвам като хендсфри скоро. За това днес счупих две слушалки. Едните се оказаха оригинални айподки и там се оказа сложно и вече са в кофата, другите нещо не нацелих къде какво да запоя и те отидаха в кофата, за край на днешното трошене, взех едно китайско хендсфри което ми продадоха преди години за 1 лев и се примирих с мисълта че звукът няма да е баш точно стерео. Обаче се оказа, че скапания китаец за левче, има два канала за изход. Взех един кабел жак-жак (стерео), и го вързах на мястото на говорителчето. По захранването не посмях да пипам и да го правя на директно захранване, оставих го на батерията и ще го зареждам при нужда. 

Радиото в колата има кабел за AUX и го свързах от там.

Звукът който вади е задоволителен, докато ми дойде модула от братята Китайци 😁 (на втората снимка)

20241211_200951.jpg

IMG-1ab80e0f15a530a6a4646754c18a7e59-V.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си голям терминатор 🤣

Ако ресивъра има ЮСБ , там има стабилни 5 в. (на дете външни крачета) , вадиш две жички и приключваш ;)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление няма усб, мисля че самата платка на хендсфрито има за директно захранване (не през зареждачката). Но като доде "оригиналната платка" от китайците- ш го мисля 😁

Не съм терминатор, Тазманийския дявол съм 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То към първите слушалки закачих един кабел усб на мястото на батерията, ама.....не им се отрази добре 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

То към първите слушалки закачих един кабел усб на мястото на батерията, ама.....не им се отрази добре 🤣

Възможно .. повечето батерии са на 3.7 В и след тях няма нищо да ограничава .. един ценер на 3.3 подпира базата на един NPN транзистор , входа на колектора и на емитера излизат стабилни 3.3 В.

Между другото на повечето мосфет стъпала захранването е +/- 6 В , от което можеш да си изобретиш търсените 3.7 В. 

На тунера на радиото трябва да има стабилни 5 В само трябва да мериш , но това може да вкара брум в сигнала.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комшо- проблем 🤣

Таз слушалка не може да ми активира субуфера, бас каса или там както му се казва.

Но за временно изпълняващо длъжноста- търпи се 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ела да ти подаря такава джаджа, като моята🙂 Взех две навремето, но едната не е отваряна дори.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Ей туй вади добър звук. Не е точно хендс мейд, ама може да се поработи малко върху него. Има си букса за захранване и за аудио изход. Но също така, има опция да му се сложи батерия, или да се изкара аудио изхода чрез запояване на жички 😁

Тези дни ще го мисля от дей да му хвана захранване и да го крия някъде около радиото, вътре в таблото. Чудя се, на радиото има една жичка-"remote", която пуска усилвателя, колко волта са на нея. Ако са 12, ще търся някое усб захранване за да вържа на него и от там да тегля ток. Другият вариянт който ми идва на акъл, да отворя радиото и да видя вътре дали някъде има от 3 до 5 волта и дали ще намеря място да сбутам платката.

А докато пиша, ми дойде върлата идея да заменя вграденото хендсфри на радиото 🤣

....ама надали ще се ориентирам кой точно елемнт е хендсфри.....но, нищо не пречи да се пробвам 😁

20241230_112257.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Vladi_a написа:

12v са от remote-a :)

Предположих че са 12, надявах се да са поне 5 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, vladkant написа:

Предположих че са 12, надявах се да са поне 5 😂

Влади,

https://modulbay.com/преобразувател-12V-5V

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В нас имам стари зареждачки за запалката. Ако никоя не сработи (щот не им знам положението), ш го прегледам 🙂

@joro-120L благодарско за предложението

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

В нас имам стари зареждачки за запалката. Ако никоя не сработи (щот не им знам положението), ш го прегледам 🙂

Този вариант също го помислих. Не знаех, че имаш. Предложих ти, защото според мен е по-естетично. Нали това е идеята. Даже и блутута искаш да вградиш в радиото. Няма да ти се мандахерцат букси и кабели в запалката. Можеш да хванеш 12 волта от подходящо място и всичко да е скрито. Естетично.😅 Както прецениш.

Между другото, наскоро ми дойде идея да си взема блутут за домашния усилвател. Да слушам музика и от телефона. Обсъдих го с мой приятел и той ми даде да пробвам неговото у-во, което е като твоята платка. Даже и светодиода е такъв, син. Няма батерия, захранва се със зарядно 220 на 5 волта. Не очаквах такова добро качество на звука и бях приятно изненадан, като знам че има и ДАК-ове за 1000 лв. Поръча ми същата маймунка от Алито. С тази разлика, че платката е затворена в кутийка. Струвала 5 лв. Ще дойде към 27.01.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие сте за прибавнйе .. що чакате по месец китайците .. в Елимекс има всякакви платки , че даже магазини имат.

• Благодаря 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@The Best Forman на 500 метра съм от елимекс в Надежда 😁

гугъл е виновен щот не ми каза че има там 😂

@joro-120L първоначално и аз пробвах тази платка на вефа вкъщи. Наистина не очаквах да извази 1:1 звука.

Мислех че ще стане като с хендсфрито което приспособих първоначално- или няма да запали баса, или нещо друго ще ме издразни.....

А зарядните няма да са в запалката, запоявам жица и го връзвам за бушоните и седи в таблото под волана- там поне има място доволно 😄

В момента камерата ми е вързана по този начин.

И ако някой иска, имам няколко от тези платки свободни, щот темуту пот 25 лева не изпращат......и се наложи да поръчам 5 за да ми я пратят.

Даже ми идват идеи за едни тонколони които искам да правя от една година, че може и в тях да набутам едно такова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А зарядните няма да са в запалката, запоявам жица и го връзвам за бушоните и седи в таблото под волана- там поне има място доволно 😄

👍

първоначално и аз пробвах тази платка на вефа вкъщи. Наистина не очаквах да извади 1:1 звука.

Мислех че ще стане като с хендсфрито което приспособих първоначално- или няма да запали баса, или нещо друго ще ме издразни.....

И аз бях скептично настроен, особено за баса, че той е най-капризен. Звук от телефон, обработен от платка за пет лева, с големина на кибритена кутия. Всичко пали. Цялата честотна лента. Ако е добър записа-източника, няма разлика от СД.

Даже ми идват идеи за едни тонколони които искам да правя от една година, че може и в тях да набутам едно такова

Недей, че някой наистина ще я набута в тонколона и ще чака да свирне. Трябва да мине през усилвател.

Става в тонколона, но трябва да е активна.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

@The Best Forman на 500 метра съм от елимекс в Надежда 😁

гугъл е виновен щот не ми каза че има там 😂

@joro-120L ...

Ако го питаш на български , може и да те разбере :)

ЦЪК

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, joro-120L написа:

Недей, че някой наистина ще я набута в тонколона и ще чака да свирне. Трябва да мине през усилвател.

Е аз 😂 

Иначе китайците продават и усилватели на такива платки. Малко по големи и си има потенциометри за всичко.

А иначе крайния резултат.....то ш се чуе, или няма да се чуе 😄

@The Best Forman то така е най лесно, като знаеш какво търсиш и как да си дефинираш въпроса 😉 а аз не бях наясно, точно какво да го питам....един бивш колега от К&К сервиз ми прати линка от китайците

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе китайците продават и усилватели на такива платки. Малко по големи и си има потенциометри за всичко.

Е това вече няма да свири кат ората. Не бих го ползвал и без пари да ми го дават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е знаеш ли....по принцип бих си направил експеримент. 

То, аз да намеря време да сглобя смотаните колони, да видя от това дето ми е в главата дали ще извади въобще някакъв звук.....другото лесно се вгражда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Несравними неща са. Едното представлява платка с безжична връзка и цифрово-аналогов преобразувател, от който зависи звука. Това е един чип, дори и в голяма кутия хай енд да е или на СД плеър.

При усилвател изискванията са други, като схема, елементна база. Не, че няма да го съберат в един чип, но не може да се сравни с транзисторния. Няма да имаш бас и тяга.:) Нищо не пречи да пробваш, разбира се. Всеки класически усилвател за 100 лв. втора ръка ще свири по-добре от тази платка-усилвател.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.