Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Блутут "хенд мейд"

vladkant

Recommended Posts

Позачетох по-задълбочено писанията относно свързването и ми хрумна "гениалната" идея - СД то (механиката) има микроключета , които включват канала на предусилвателя и предполагам , че за това звучи тихо , защото пробива без да се усилва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз от там взимам само захранване за платката. Звукът е запоен директно за кабела на аукса 🤔

преди 4 минути, The Best Forman написа:

Позачетох по-задълбочено писанията относно свързването и ми хрумна "гениалната" идея - СД то (механиката) има микроключета , които включват канала на предусилвателя и предполагам , че за това звучи тихо , защото пробива без да се усилва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, The Best Forman написа:

Не мислА. :)

Гена, за енти път казвам, че блутут озвучаването работи нормално, с изключение на субуфера, който звучи тихо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, vladkant написа:

Е аз от там взимам само захранване за платката. Звукът е запоен директно за кабела на аукса 🤔

А как разбира радиото , че има включен жак?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, joro-120L написа:

Не мислА. :)

Гена, за енти път казвам, че блутут озвучаването работи нормално, с изключение на субуфера, който звучи тихо.

Аз още след първото мнение споделих , че и оригинално радио Суинг свири тихо и глухо при възпроизвеждане на звук от блутута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но Влади каза, че  понякога субуфера обажда.

Звука от блутута е на вход аукс. Всеки битов усилвател има маса входове, вкл. и аукс и всичко излиза.

За къв чеп ми е този вход, като не работи по предназначение. Ако искам, мога да включа и касетофон в него.

Имаш го входящия сигнал от блутута към преда, равносилен на СД или радио, в случая. Каква е логиката само субуфера да не работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, joro-120L написа:

Да, но Влади каза, че  понякога субуфера обажда.

Звука от блутута е на вход аукс. Всеки битов усилвател има маса входове, вкл. и аукс и всичко излиза.

За къв чеп ми е този вход, като не работи по предназначение. Ако искам, мога да включа и касетофон в него.

Имаш го входящия сигнал към преда, равносилен на СД или радио, в случая. Каква е логиката само субуфера да не работи.

Да, стоплих каква глупост написах , ама пусто през цялото време си мислех за превключващите букси слушалки/колони.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е честотната лента на субуфера?
Ако мястото от където е взет сигнала няма достатъчно ниски честоти, няма да има добър изход от субуфера.
Да се провери за последователни кондензатори и тяхната стойност, както и за входния импеданс на следващото стъпало.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

А как разбира радиото , че има включен жак?

Превключвам от копчето на аукс. 

Преди 2 часа, chavdarlk написа:

Ако мястото от където е взет сигнала няма достатъчно ниски честоти, няма да има добър изход от субуфера.
Да се провери за последователни кондензатори и тяхната стойност, както и за входния импеданс на следващото стъпало.

А може ли превод в ефир 😁

Не съм чак толкоз разбирач, чукча самоук цигулар 😆

Утре сутринта ще го пробвам по първоначалния начин- с кабел жак-жак и ще кажа дали има разлика. Може и тази платка да е дефектна. С вградената ще се заема по сериозно неделно да разпусна

@chavdarlk буфера на всичко друго работи, само на тази платка отказа, не съм я пробвал на кабел. Понеже имам 5 такива, и първата си остана в колата с кабелите и взех следваща да вграждам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, chavdarlk написа:

Чавдаре, в повечето случаи са от ... до 150 - 200 Hz, което се покрива от широк спектър източници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема се реши.....ама ме е срам да кажа.....щот ш ма биете 😁

Сутринта радиото се беше резтартирало, поради неясни за мен причини. Нямах време да търся радио и да настройвам, решавам че ще слушам тубата през блутута,и буфера тръгна.....

Как и защо- нямам идея. Може би някъде съм цъкнал някоя настройка която изключва буфера.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Как и защо- нямам идея. Може би някъде съм цъкнал някоя настройка която изключва буфера.....

Или някоя лоша връзка на субуфера се е наместила.;)

Да си слушаш с кеф и без проблеми вече.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буфера веднъж разпои едно от крайните стъпала, възможно е пак да има някоя разлепена спойка. Трябва дя го проверя някой ден.

И сигурно пак ще го монтирам на кутията да го блъска баса....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Може ли един неприличен въпрос .. предполагам механиката на CD не я ползваш , защо не инвестираш в един Пионер без механика или плейер от някоя друга марка .. като знам , че мястото за пълноразмерен плейер в дупката на първото поколение Октавия и Фабия е меко казано недостатъчно.

Другия по-важен въпрос - този блутут става ли за ползване или само слушаш  музика от него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът според мен, въобще не е неприличен. Цд- то го ползвам, мисля къде да вграда и касетофон 😁

Влече ме старото. До скоро имах едно пионерче- даде фира подсветката на дисплея, поправях два пъти, и приложението забиваше много яко....общо взето от час ползване, съм слушал пълноценно 5-10 минути. Може би друга марка не би давало такива забивки....не знам.

преди 14 минути, The Best Forman написа:

този блутут става ли за ползване или само слушаш  музика от него

В какъв смисъл да става за ползване 🤔

Аз го ползвам само за музика, разговори рядко ми се случва докато шофирам, ако ми се наложи спирам и говоря (в 90 %от случаите)

В момента в който почнат да говорят по радиото, дали водещите или реклами, сменям станцията. Предпочитам тубата, там слушам това което ми се слуша в момента, или от телефона каквото съм си свалил.

И най важният отговор за мен- влече ме м@мк@ му да ровичкам, човъркам, чупя и т.н. 😄

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 30.12.2024 г. at 19:22, joro-120L написа:

Между другото, наскоро ми дойде идея да си взема блутут за домашния усилвател. Да слушам музика и от телефона. Обсъдих го с мой приятел и той ми даде да пробвам неговото у-во, което е като твоята платка. Даже и светодиода е такъв, син. Няма батерия, захранва се със зарядно 220 на 5 волта. Не очаквах такова добро качество на звука и бях приятно изненадан, като знам че има и ДАК-ове за 1000 лв. Поръча ми същата маймунка от Алито. С тази разлика, че платката е затворена в кутийка. Струвала 5 лв. Ще дойде към 27.01.

Не съм се пофалил. Блутута пристигна предсрочно, в средата на януари. Свири още по-качествено от това, което ми бе дадено за проба. В целия честотен диапазон. По-нисък бас и по-ясни високи. Като цяло звуковата картина е мн. добра. И е с два светодиода. Син и червен. По-висок клас.😅  Има и бутони отстрани за сила на звука, но реално не ми трябват. Доволен!

Приятелят ми даже и пари не ми взе. Окомплектова го и със зарядно и чинч-жак аудио кабел. Подарък за Новата година. :)

Влади, малко се отклонявам от темата, пробва ли го на усилвателя в къщи? Там няма ли да сложиш нещо?

IMG_5003.thumb.JPG.aa75fbe9790cb6cb2535c888d7c1ef66.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@joro-120L същото като това което инсталирах в кАстфона у колата. Само че е на кабели, в смисъл зарядно за телефон в усб порта и кабел жак-жак. Доста добре се справя и в домашни условия.

Когато поръчвах от китайците, се оказа че трябва да направя сметка, минимум 25 лева и поръчах 5. Не ми се занимаваше да търся друго какво да поръчам до 25 лева

И да направя едно уточнение

Първият път от нетърпение да го направя на момента, ползвах истинско хендсфри, тогава се изгуби баса. Сега с тези платки, вади доста задоволителен звук, включително и баскасата (не е каса бира, щот рядко пия бира 😁 )

Мислех и аз да поръчвам такива външни модули, но ме дразнят кабелите които висят и се размотават през цялото табло на колата и реших да вграждам вътре в радиото. А и нали ме влече да разглобявам и да ги правя някои неща аз 🙂

17392659765657487776367780320559.jpg

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tова го правих на 120 ката с Kenwood - a и го наврях в кутия от шарена карелия в радиото , запойх го за крачетата на AUX-a преди панела, проблема е че, ако радиото и модула се захранват от едно и също захранване се получава лек брум , с който не се оправих. Искаше някакъв филтър за галванично разделяне , който беше по - скъп от самото радио ... :) Иначе съм го вземал от Aliexpress за някакви 8-9лв и тока хванах от USB то

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен има някакъв бръм. Трябва да поразпитам един приятел какво използва за да го махне. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само при работа на модула ли го има или е непрекъснат?

Ако е непрекъснат - идва от инсталацията на колата.

Ако е само при работа на модула - или е от захранването или е генериран .. пробваш с големи кондензатори 2200/4700 микро фарада .. ако е генериран , ще трябва да ровиш в изработката на платката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@The Best Formanсамо при работа на платката е. Интересното е, че се появява само ако е инсталирана в радиото. Ако я ползвам с кабелите, бръмченето го няма. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да я сложиш в метална кутия , която да замасиш .. като и гледам размера в кутия от стар тв тунер ще влезе.

Може да пробваш да пуснеш аудио сигнала по екраниран кабел.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.