Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Блутут "хенд мейд"

vladkant

Recommended Posts

Жоре , ако са базирани на ТДА2020 , от какъвто и плейер да подадеш сигнал , няма да свири .. на повечето съвременни ресивъри с MOSFET стъпала изкарват добър звук , само стабилно захранване ти трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, vladkant написа:

ама дет се вика за спорта 😁

И да се похвалиш, споделиш впечатления.

И аз чакам проекта ти с тонколоните, че ми е интересен.

преди 9 минути, The Best Forman написа:

ТДА2020

Това какво е. ЦАП или стъпало

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, joro-120L написа:

...

Това какво е. ЦАП или стъпало

Най-смотаната серия крайни стъпала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по принцип не уважавам стъпала на база чип. Затова споменах по-рано транзисторни усилватели.

преди 28 минути, The Best Forman написа:

само стабилно захранване ти трябва.

На всеки добър усилвач му трябва стабилно захранване. Як траф. Един от критериите е колко е тежък усилвателя. :)

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, joro-120L написа:

Аз по принцип не уважавам стъпала на база чип. Затова споменах по-рано транзисторни усилватели.

.

На чиповете не им пречи да имат интегрирани Х транзистора в един корпус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, The Best Forman написа:

На чиповете не им пречи да имат интегрирани Х транзистора в един корпус.

Искам да видя 4 или 8 крайни транзистора, интегрирани на радиатор. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, joro-120L написа:

Искам да видя 4 или 8 крайни транзистора, интегрирани на радиатор. ;)

И аз искам да чуя и да видя нещо на ламБи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз това с транзисторите си го имам в къщи. И от двата вида.

За лампите хубави неща се говорят. Само да ги гледаш как светят ти стига. Мека светлина и мек звук. Или, както му казват - лампов звук. Скоро слушах такъв. И магнетофона и усилвателя бяха лампови. Записът качествен. Звукът не е по мой вкус. Прекалено стерилен е. Неутрален. Усилвателят няма тонкоректори. Линеен звук, като за аудиофили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес в тик тока попаднах на видео на един товориш Руснак, който имаше същата (поне визуално) платка като моята, и обясняваше къде и как я е вързал....

Викам си, ти товориш братушка, няма как да я вържеш и аз само да ти гледам видеото, требе и аз да го направя....и, резултата е следният- захранване от СД- то, звукът го набутах на аукса, и дейб@ заработи 😁

Залепих платката на тунера, или поне си мисля че е на тунера. Имаше място и под цд- то, но не ми се занимаваше да търся да я повдигам на нещо за да не закачи някой елемент и дали няма да опре в цд- то.

.....следва радито на жена ми, там ще е по лесно че има усб от където да хвана захранване и да не се чудя, звукът пак ще е в аукса 🙂 

За час работа- толкоз

20250105_174002.jpg

20250105_173136.jpg

20250105_173131.jpg

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един може би риторичен въпрос - възможно ли е, заради жиците които съм използвал, да не иска да подкара субуфера?

Онзи ден като го сглобих, не съм надувал музиката, че беше късно, а и пред блока не я дуя толкова.

Макар че ми се струва че не са по тънки от тези които са ползвани за аукса. Ползвал съм от усб кабел, както за захранването така и за звука

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Макар че ми се струва че не са по тънки от тези които са ползвани за аукса. Ползвал съм от усб кабел, както за захранването така и за звука.

Аукса е вход на сигнал към предусилвател. Не е база за сравнение.

Пробвай с по-голямо сечение на захранващия кабел. Изобщо ли не свири субуфера?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чува се, но е все едно намален до край. Не е на пълна мощност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, vladkant написа:

На фабричния Суинг е сощото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От какъв изход взема сигнала. Субуфера има ли потенциометър за усилване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@joro-120L буфера работи, превключвам на радио и цд и си бумка, щом мина на блутута дето го вградих- замлъква

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея. Не виждам причина. Свържи суба към някой канал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А възможно ли е, тъй като платката е тип хендс фри, да ти заглушава буфера защото си мисли че говориш по телефона?

Аз съм с фабричен блу тут и като ми звънне телефона гаси музиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чавдаре, доколкото разбирам, с блутута всичко свири нормално, с изключение на субуфера.

Освен аукса да не прехвърля сигнал към изхода за суба, което е тъпо. Това е универсален вход за различни източници, без грамофон. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, от електроника не разбирам, просто ми хрумна и без да искам направих сравнението с моята кола. 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влади, гледам снимките и гадая свързването.

сн.2 захранване

сн.3 звук, трите кабела - ляв, десен канал и маса. Свързал си ги някъде на схемата. Дали е удачното място там. Да не би да прескачаш суба. Вържи кабелите на входните букси AUX.

Има ли ключ за вход AUX. Чрез него ли сменяш входа или си тръгва директно сигнала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така съм ги свързал- звукът е на буксата на аукса. Когато я ползвах първоначално, я връзвах с кабел жак-жак и захранване в усб буксата, буфера работеше. Самата платка има изход жак и усб порт за захранване. Отделно има точки за запояване и за захранването и за звукът(сега ползвам тях.

Освен да направя както каза- кабел с по голямо сечение за захранването.

В момента взимам захранване от захранването на цд- то. Там хванах 5 волта.

Надявам се че се изразих правилно, че нещо в последно време ич ми го няма.....

Сега ми хрумна, да пробвам да изкарам звука от жак-а и да запоя отново на аукса. Така мисля може и да хвана къде е грешката. И по дебели кабели за захранване

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Logrus написа:

А възможно ли е, тъй като платката е тип хендс фри, да ти заглушава буфера защото си мисли че говориш по телефона?

Аз съм с фабричен блу тут и като ми звънне телефона гаси музиката.

Тази не е хендсфри, първата самоделка беше чисто хендсфри. Тази уж е за такива неща, ама аз нещо не правя както трябва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато я ползвах първоначално, я връзвах с кабел жак-жак и захранване в усб буксата, буфера работеше.

Сега ми хрумна, да пробвам да изкарам звука от жак-а и да запоя отново на аукса. Така мисля може и да хвана къде е грешката.

Явно си объркал нещо. Но, няма логика само суба да не работи. Ако там сбъркаш, нищо няма да работи, или поне единия канал ще липсва. Имаш сигнал в СДто и там се разделя за субуфера. Нали само суба не работи. Всички други говорители звучат нормално в режим аукс.

Освен да направя както каза- кабел с по голямо сечение за захранването.

Няма смисъл. Проблемът не е в сечение на кабели на блутут платката. По принцип, те нямат значение. Няма консумация.

Споменах за кабели по-рано, защото помислих, че сега си сложил субуфер и не ще да свири. За неговото захранване.

После разбрах, че субуфера си работи на СД и радио, така че ми се изясниха някои неща. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата канала си работят. Ще го разкостя и ще творя нещо, докато намеря къде съм объркал яйцата

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай за студени спойки по платката на СДто, спойките на изходните букси за субуфера и за лоша връзка на аудио кабела до субуфера.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.