Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Блутут "хенд мейд"

vladkant

Recommended Posts

Позачетох по-задълбочено писанията относно свързването и ми хрумна "гениалната" идея - СД то (механиката) има микроключета , които включват канала на предусилвателя и предполагам , че за това звучи тихо , защото пробива без да се усилва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз от там взимам само захранване за платката. Звукът е запоен директно за кабела на аукса 🤔

преди 4 минути, The Best Forman написа:

Позачетох по-задълбочено писанията относно свързването и ми хрумна "гениалната" идея - СД то (механиката) има микроключета , които включват канала на предусилвателя и предполагам , че за това звучи тихо , защото пробива без да се усилва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, The Best Forman написа:

Не мислА. :)

Гена, за енти път казвам, че блутут озвучаването работи нормално, с изключение на субуфера, който звучи тихо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, vladkant написа:

Е аз от там взимам само захранване за платката. Звукът е запоен директно за кабела на аукса 🤔

А как разбира радиото , че има включен жак?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, joro-120L написа:

Не мислА. :)

Гена, за енти път казвам, че блутут озвучаването работи нормално, с изключение на субуфера, който звучи тихо.

Аз още след първото мнение споделих , че и оригинално радио Суинг свири тихо и глухо при възпроизвеждане на звук от блутута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но Влади каза, че  понякога субуфера обажда.

Звука от блутута е на вход аукс. Всеки битов усилвател има маса входове, вкл. и аукс и всичко излиза.

За къв чеп ми е този вход, като не работи по предназначение. Ако искам, мога да включа и касетофон в него.

Имаш го входящия сигнал от блутута към преда, равносилен на СД или радио, в случая. Каква е логиката само субуфера да не работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, joro-120L написа:

Да, но Влади каза, че  понякога субуфера обажда.

Звука от блутута е на вход аукс. Всеки битов усилвател има маса входове, вкл. и аукс и всичко излиза.

За къв чеп ми е този вход, като не работи по предназначение. Ако искам, мога да включа и касетофон в него.

Имаш го входящия сигнал към преда, равносилен на СД или радио, в случая. Каква е логиката само субуфера да не работи.

Да, стоплих каква глупост написах , ама пусто през цялото време си мислех за превключващите букси слушалки/колони.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е честотната лента на субуфера?
Ако мястото от където е взет сигнала няма достатъчно ниски честоти, няма да има добър изход от субуфера.
Да се провери за последователни кондензатори и тяхната стойност, както и за входния импеданс на следващото стъпало.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

А как разбира радиото , че има включен жак?

Превключвам от копчето на аукс. 

Преди 2 часа, chavdarlk написа:

Ако мястото от където е взет сигнала няма достатъчно ниски честоти, няма да има добър изход от субуфера.
Да се провери за последователни кондензатори и тяхната стойност, както и за входния импеданс на следващото стъпало.

А може ли превод в ефир 😁

Не съм чак толкоз разбирач, чукча самоук цигулар 😆

Утре сутринта ще го пробвам по първоначалния начин- с кабел жак-жак и ще кажа дали има разлика. Може и тази платка да е дефектна. С вградената ще се заема по сериозно неделно да разпусна

@chavdarlk буфера на всичко друго работи, само на тази платка отказа, не съм я пробвал на кабел. Понеже имам 5 такива, и първата си остана в колата с кабелите и взех следваща да вграждам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, chavdarlk написа:

Чавдаре, в повечето случаи са от ... до 150 - 200 Hz, което се покрива от широк спектър източници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема се реши.....ама ме е срам да кажа.....щот ш ма биете 😁

Сутринта радиото се беше резтартирало, поради неясни за мен причини. Нямах време да търся радио и да настройвам, решавам че ще слушам тубата през блутута,и буфера тръгна.....

Как и защо- нямам идея. Може би някъде съм цъкнал някоя настройка която изключва буфера.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Как и защо- нямам идея. Може би някъде съм цъкнал някоя настройка която изключва буфера.....

Или някоя лоша връзка на субуфера се е наместила.;)

Да си слушаш с кеф и без проблеми вече.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буфера веднъж разпои едно от крайните стъпала, възможно е пак да има някоя разлепена спойка. Трябва дя го проверя някой ден.

И сигурно пак ще го монтирам на кутията да го блъска баса....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.