Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Съвет за камера за защита от вандали.

ademarvpt

Recommended Posts

Здравейте,

Преди няколко дни открих колата си с надрани с ключ врата и преден калник. Имам подозрения кой е, предвид чувството за собственост, което имат разни малоумници върху местата на улицата, но няма как да докажа нищо. Някой може ли да ми препоръча подходяща камера/видеорегистратор, който да сложва вътре в колата?
Принципно имам каско и при една жалба в полицията с установена вина, застрахователите в последствие ще си го съдят, което мисля, че ще има доста добър възпитателен ефект.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Камера немога да препоръчам, но видеорегистраторите са с ограничен ъгъл на заснемане - ако някой реши да драска по вратите, един нормално монтиран регистратор няма да го хване. Иначе има модели които се активират от движение. По-сково бих заложил на някакво външно видеонаблюдение, което да покрива целият автомобил + близка околност.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди около 10 години правих проучване по темата и се оказа , че проблема е DVR - а (с видеорегистратори не става) , а с наличните тогава щеше да бута акумулатора. Отделно в българската правораздавателна система още не се приемат такива "любителски" кадри като доказателство. Другия минус е , че като знаеш кой е и като видиш , че нито полицията , нито съда могат/искат да направят нещо и ще ти се прииска саморазправа.

Заведи си щетите (на мен ми искаха входящ номер от жалбата в полицията) и си оправи колата.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да препоръчам външна камера, която да монтираш някъде на блока и да си наблюдаваш колата, има опзия да я насочваш на къде да снима.

Преди месец ми сложиха заплашителна бележка на чистачката от към шофьорското място- вижда се само част от листчето и два пръста които я слагат.

Разглеждал съм комплект от 8 камери (води се за камиони), но както каза the best forman ще ти смъкне акумулатора.

https://www.robicam.bg/product/robicam-icsee-p8qs-2024-triple-8x-zoom-hd/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета! Мисля че имам опция да я монтирам на моя балкон и да я насоча. 
после трябва да го издебна да се премести и да спра на “мястото му” като арабски шейх в пустинята.

Трябва да ги отуча от тези мизерии, защото мисля да минавам на нов Karoq и тогава ще има насилие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

Мога да препоръчам външна камера, която да монтираш някъде на блока и да си наблюдаваш колата, има опзия да я насочваш на къде да снима.

Преди месец ми сложиха заплашителна бележка на чистачката от към шофьорското място- вижда се само част от листчето и два пръста които я слагат.

Разглеждал съм комплект от 8 камери (води се за камиони), но както каза the best forman ще ти смъкне акумулатора.

https://www.robicam.bg/product/robicam-icsee-p8qs-2024-triple-8x-zoom-hd/

При абсолютно никакви обстоятелства не взимай от тия проклети китайци. Първо някои бройки от камерите са мега пръц. Забиват от нищото. Второ приложението е брутално трагично. Бавно, понякога въобще не зарежда образ, а докато стигнеш до това да лоуднеш камерата, гледаш и реклами. И трето, което може и да не е казус за 1бр. камера (аз имам 5) - Запис със 7 дни архив е 30 долара на камера на година. За месечните абонаменти цените са още по-куци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За външна камера ако ще се слага - аз съм с две такива от Технополис и съм доволен:

https://www.technopolis.bg/bg/Sigurnost/SMART-IP-KAMERA--TP-LINK-TAPO-C320WS/p/569394

Тези са статични и насочени, има и такива, които са въртящи се:

https://www.technopolis.bg/bg/Sigurnost/SMART-IP-KAMERA--TP-LINK-TAPO-C500-1080P/p/300822

Ето всички подобни решения на tp-link:

https://www.tp-link.com/bg/home-networking/cloud-camera/

Хубавото на продуктите на Robicam, към които е дал линк колегата @vladkant, е че имат физически магазин в Манастирски ливади-запад срещу Мол България и можете да идете на място и да разгледате/разцъкате това, което евентуално сте си харесали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sauber за момента не съм имал проблем, не че дълго го ползвам. Единственото което малко ме дразни е че, записа седи на картата в камерата. Не съм се заигравал, но мисля че мога да я накарам да записва и на компа директно. За облак пари няма как да дам. Да, и рекламите са дразнещи, но поне не трябва да ги чакаш, а директно можеш да стигнеш към картината. На компа- няма реклами, само в апа.

Ама дет се вика, за толкоз пари- толкоз 🙂

иначе ако не се търси нисък бюджет, препоръчвам hikvision

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.