Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

KIA Sportage I 2.0 i 95 к.с. - Джипана

Recommended Posts

По примера на колегата @niki, реших и аз да представя "новата" ни придобивка. Имаме семейно комби Октавия 1 1.9 Tdi Tour - купихме я от магазина през далечната 2008 г. и до ден днешен и близо 253 000 км ни служи вярно и безотказно. Карам и служебна Октавия 3 комби 2.0 Tdi 7 DSG от 2019 г., която е на близо 130 000 км, също така вярна и безотказна.

Исках обаче нещо за разходки из гората, за чисто забавление и лек офроуд. Минах през огледи на АТВ-та, Сузики Джимни, Паджеро Пинин, но всичко, което ми попадаше в заделения бюджет, беше или смачкано от каране, или с много, ама много ръжда. По една чиста случайност помолих колегата @zdravko zankov да погледне едно Джимни до Враца, да преценя струва ли си разходката от Пловдив до там. Здравко отдели от времето си, отиде на оглед и ми спести разходката - оказа се пълен гнилоч. Спомена ми обаче, че негов приятел продава Киа Спортидж 1 (не ги бях заглеждал преди това), но първо ще го пита за състоянието. Оказа се, че Киата е доста добре поддържана, стегната и без никакви ръжди. Естествено, запалих шкодака и отидох до слънчева София да я видя. Покарах я само около блока на продавача (беше с изтекъл ГТП), но ми хареса и няколко дни по-късно минахме нотариус и я подкарах към Филибето, където първата работа бе да я кача на естакада и да огледаме подробно шасито - много добро за кола на близо 30 години се оказа наистина :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Одобрявам 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последва и първата разходка из Средна гора, и на един по-сериозен баир охладителната система "забълбука", но температурата твърдо държеше малко под средата на скалата на таблото. Освен виското, се включи и електрическата перка (същата, която сработва и при включване на климатика) и предполагам затова и не загря. Естествено, в следващите дни последва промивка на охладителната система, нов антифриз, смяна на масло, маслен, въздушен и горивен филтри, смяна на бобина-комутатор с оригинална, кабели, свещи, предни лагери и семеринги на окачването, профилактика на хъбовете и разни други дреболии. Вече 4 месеца сме заедно и всеки уикенд сме по баирите. С нетърпение очакваме и сняг ;) 

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

• Одобрявам 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, cuca7 написа:

За корейка на тия години изглежда добре наистина. Обикновено са дроп.

Преди 12 години и горница имахме една такава служебна, която беше смазана, ама като за автомобил, използван в тунелно строителство си беше съвсем нормално. Имаше 1 кофа кит на тавана и ни 1 амортисьор нямаше читав. Един колега си я купи, бракува я и си я подкара в гората да си вози дърва с нея. Нямам отзиви в последствие, освен че беше доволен от проходимостта и, а и беше я изкитвал на ново, че явно е валял дъжда вътре с тоя напукан таван.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит катерач :)

Миналия век имах вземане-даване с една такава машинка, която бяхме взели чисто нова. Прилично се представи извън пътя в околностите на Велинград още на втория си ден ;)

И беше безпроблемна следващите 5 години.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истински високопроходим автомобил. За съжаление с течение на времето следващите му издания го деградираха до обикновен паркетник.

Честита придобивка и много безаварийни километри!

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.