Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Избор на видеорегистратор

Mishelle

Recommended Posts

Преди 9 часа, b3lq7a написа:

https://dualsim.bg/magazin/xiaomi-70mai-4k-a810-cam/
Поръчал съм този комплект с 256гб карта и кита без 4Г. Гледам тука не е на почит тая марка особено?!? Нямам големи претенции и време да сравнявам, като цена това ме устройва, не е проблем и нагоре стига да си заслужава! Има ли някой тук задълбал се в тези устройства да даде адекватно мнение? 

Това 4G, правилно ли разбирам, че можеш да му сложиш data SIM, и с някакво приложение да следиш къде е автомобила? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ghost_rider написа:

Това 4G, правилно ли разбирам, че можеш да му сложиш data SIM, и с някакво приложение да следиш къде е автомобила? 

Аз друг вариянт не виждам 🤔

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се дали да е с 4Г или не, иначе доколкото четох - да, можеш да следиш в приложение локацията на колата, също и да гледаш лайв и записи на камерите през приложение пак. 128ГБ стигали за около 7-8ч непрекъснат запис на предната - 4к и задната 1080п едновременно. Предния модел не е 4к и записва доста повече... Затова се спирам на 256гб карта. Въпросът е при паркиран автомобил колко време може да записва и в какви режими (таймлапс има, което не знам колко ще е подходящо, след това при "подозрение" и по преценка на някакво техно AI, а дали има смесен режим интересно, хем да прави лапс, хем при нужда да прави запис?). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4г кит (100 лева) е кабел, който се поръчва отделно и в него има слот за сим. Другия вариант е само кит за връзване към бушоните (30 лева), а чистия е само към USB/запалката.

Аз не мисля да слагам задна камера, защото нямам нужда от запис когато колата е паркирана - седи извън гараж пренебрежимо малко време, да да си играя с допълнителни кабели. Ще си го вържа към USB изхода на медията, която спира при гасене на двигателя и всичко ще е 6

В понеделник смятам да поръчам модела 510

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, b3lq7a написа:

Чудя се дали да е с 4Г или не, иначе доколкото четох - да, можеш да следиш в приложение локацията на колата, също и да гледаш лайв и записи на камерите през приложение пак. 128ГБ стигали за около 7-8ч непрекъснат запис на предната - 4к и задната 1080п едновременно. Предния модел не е 4к и записва доста повече... Затова се спирам на 256гб карта. Въпросът е при паркиран автомобил колко време може да записва и в какви режими (таймлапс има, което не знам колко ще е подходящо, след това при "подозрение" и по преценка на някакво техно AI, а дали има смесен режим интересно, хем да прави лапс, хем при нужда да прави запис?). 

Обмислях дали да слагам някъде в колата GPS тракер, та затова ми стана интересно. При тази конфигурация, мога да имам тракер в пакет с регистратора, та това би ми спестило допълнителна инсталация, но пък няма да е скрит, а идеята ми е да не се знае за съществуването му.

Едва ли при евентуална кражба, ще мога да проследя колата, защото хората, които ги крадат, заглушават сигнала и действат светкавично. Бързо откриват и елеминират устройството и после иди, че ги намери, но все пак надеждата умира последна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, ghost_rider написа:

Обмислях дали да слагам някъде в колата GPS тракер, та затова ми стана интересно. При тази конфигурация, мога да имам тракер в пакет с регистратора, та това би ми спестило допълнителна инсталация, но пък няма да е скрит, а идеята ми е да не се знае за съществуването му.

Едва ли при евентуална кражба, ще мога да проследя колата, защото хората, които ги крадат, заглушават сигнала и действат светкавично. Бързо откриват и елеминират устройството и после иди, че ги намери, но все пак надеждата умира последна.

Говорих с човека от магазина, тоя 4г комплект е малко скопен, заради облака през, които минава всичко. Имаш на 24ч - 30мин да гледаш записи и 15 проверки на локация в месец :))). Не можеш да спреш синхронизацията с облака, освен ако не извадиш картата ръчно, в моя случай съм 50 на 50 в роуминг и не е изгодно. Отделно имаш 500мб облак, ако си паркирал за 2дена свършвало това място и презаписва отгоре върху най стария запис и реално се обезмисля, при шофиране също - пак си гледаш назад в картата каквото те интересува, нямаш достъп до записи на картата! 

@izolini аз не я взимам за охранителна функция, а се интересувам от функционалността. В София имам покрит паркинг с камери, в Гърция в двора на къщата ми пак с камери. Слагам предна и задна при шофиране за всеки случай да имам записи. Не си струва малката разлика 510 до 810 и според мен само предната не ти дава пълна помощ при събитие на пътя, затова и двете.  На старата кола имах само предна и имах вдна случка да ме ударят отзад докато чакам да се включа на кръговото в Надежда. Колкото и да не се признават записи в БГ, на катаджийте им стигна записа на предната, за да не уважат лъжата на двамата тъмнозелени с родата в колата им, че аз съм включил задна и съм ги ударил… спирачен път нямаха тия римляни, аз също не бях на спирачка и нямаше по асфалта нищо за ориентир! Играха го дума на дума и бройка на свидетели. Обаче си взеха акта! Затова за по-сигурно и предна, и задна камера! 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Izoliniне те съветвам да използваш USB входа на медията.

Регистратора изисква 1.5А захранване.

А и usb входовете на медията не са за тази работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, JORDITO написа:

Е нали трябва да има за к'во да псува китайците :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 23 часа, JORDITO написа:

Ок, това добре.

В описанието пише, че има 500 mAh батерия. Това означава ли, че може да се настройва да заспива, ако колата не се движи, а при задействане на сензора за сблъсък да направи запис, дори в момента да е напълно изключена от захранването?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JORDITO написа:

Абе ела да ти го направя като хората. Не се занимавай със свободни съчинения 😂

Вече го яде с едни ламБи и падащ акумулатор , ама е още гладен 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, The Best Forman написа:

Вече го яде с едни ламБи и падащ акумулатор , ама е още гладен 🤣

Не мисля че ще му пада акумулатора. С две камери съм от доста години, до сега не ми се е случвало заради камерата да ми е паднал акумулатора. 

Работят нон стоп 24/7, най много да пусна скрийнсейвъра. Вързани са директно за бушоните на интериора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, vladkant написа:

Не мисля че ще му пада акумулатора. С две камери съм от доста години, до сега не ми се е случвало заради камерата да ми е паднал акумулатора. 

Работят нон стоп 24/7, най много да пусна скрийнсейвъра. Вързани са директно за бушоните на интериора

Е как да не пада?!? Соларни панели няма предвидени! Ако работи камерата ще консумира енергия, конкретно тия горните се гасят при зададени в настройките минимални волтажи на акумулатора! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@b3lq7a паля без проблеми. Не мисля че консумацията на една камера е толкова висока че да ми смъкне акумулатора за 8-10 часа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, vladkant написа:

@b3lq7a паля без проблеми. Не мисля че консумацията на една камера е толкова висока че да ми смъкне акумулатора за 8-10 часа

Тия 70маи с кабел кит си се гасят при падане на акумулатора. Това коментирах! Остава и за 8-10часа да бута акумулатора някаква си камера и ние да я коментираме изобщо 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм мерил точно колко е консумацията, но със сигурност могат да го източат за няколко дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, ghost_rider написа:

Не съм мерил точно колко е консумацията, но със сигурност могат да го източат за няколко дни.

Скоро ще меря консумацията и ще кажа, ако някой не ме изпревари 🙂

Че на жипката нещо яде акумулатора, а там няма камери за сега, и ми е чудно какво го смъква чисто нов акумулатор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, vladkant написа:

Че на жипката нещо яде акумулатора, а там няма камери за сега, и ми е чудно какво го смъква чисто нов акумулатор

С какво радио е, някакъв оригинален касетофон или афтърмаркет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип от там се започва търсенето на проблема, радио и аларма.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, vladkant написа:

У чичо Гошо изскочи, че при работа харчи до 5 вата, което на 12 волта е 0,4А

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.