Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
На 5.01.2025 г. at 7:34, Mirrko написа:

Аз си взех те тава нещо и съм доволен,има задна камера и микрофон лошото е че не знам как да я накарам да заспи а пише че има някаква батерия,днес мисля да пробвам ако я сложа на стенд бай дали ще изгасне след време

IMG_20250105_073255.jpg

Вече го няма 😁 дразнеше ме че нали съм мързелив да крия кабелите и го изкъртих :) май ще минавам през Жорката скоро 

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 60
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• b3lq7a

9

• vladkant

9

• ghost_rider

8

• Izolini

7

Публикувано

Здравейте! Имам колебания между два модела видеорегистратори VIOFO - A229 Plus 2 CH - 2K HDR и Xiaomi 70Mai Dash Cam 4K A810. Опцията 'режим на паркиране'  е важна за мен, но трябва да се има на предвид, че колата ми през повечет време стои в гараж, не я ползвам всеки ден, но бих желал, когато излизам с нея и я паркирам все пак да записва евентуални инциденти. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

Публикувано

От 10тина месеца жената кара със Xiaomi 70Mai Dash Cam 4K A810 + задна камера и нямам оплаквания от нищо :) Доста добре се справя. 

Публикувано

Аз взех този модел: https://dualsim.bg/?s=A800se&_gl=1*1281nq9*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI-P3uxMy8kAMV3LCDBx1BzSwAEAAYASAAEgJjqPD_BwE

Жоро @JORDITO ми препоръча сайта, и след кратък разговор с човека от фирмата се спрях на А800SE, с две камери. По думите на продавача с нищо не е по-лош от А810.

Още не е тестван, че чакам и други неща преди да връчат колата на Жоро.

Публикувано
Преди 23 часа, shaft написа:

От 10тина месеца жената кара със Xiaomi 70Mai Dash Cam 4K A810 + задна камера и нямам оплаквания от нищо :) Доста добре се справя. 

Same here! Само месеците са по-малко, но ми харесва, лесно се работи и за сваляне на видео, ако се наложи. Чувствителността на шоковия сензор беше висока, много често ми заключваше записи като инцидентни, заради "прекрасните" ни пътища, сега я промених на средна, та ще видим. Имах много лек инцидент преди 2 седмици, колегата зад мен се беше заблял някъде и ме подпря леко, докато бях спрял в задръстване, но не ми заключи записите. Явно е било прекалено леко за да сработи при тази настройка. Картината е добра, дори и на тъмно, показва си GPS координати, скорост, може записите да са със или без звук и се избира продължителността им между 1, 2 и 3 минути.

За другия не мога да кажа нищо, не ми е познат, но сигурно и той е добър.

• Одобрявам 1
  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

ползвам А810 със задна камера от около година. Нямам забележки, не че съм се занимавал да свалям записи или да гледам настройки повече от 2-3 пъти. Прави таймлапс при паркирана кола и има някакъв алгоритъм да пуска постоянен запис при застояване на човек пред камерите и при разклащане на колата. като качество на записа е добре и нощния режим е ОК. Ползвам 512гб карта с памет и горе долу седмица има записи назад. Като негатив - трябва да се рестартира ръчно на месец-два иначе изписва мемори Фул и прави записи на най-ниска резолюция. Ако не карам колата 3-4 дена усещам слаб акумулатор. 

• Благодаря 1
Публикувано
Преди 7 часа, b3lq7a написа:

Ако не карам колата 3-4 дена усещам слаб акумулатор. 

Иво, много ти благодаря за това!!! Колебаех се дали да взема Hardwire KIT или не, защото нямам особено нужда от запис на място - колата спи в гараж, в офиса ми е в затворен двор и стои на улицата не повече от 10 часа седмично - до някой магазин или по срещи. И понеже въртя двете коли, това ще означава да се чудя тази, която не съм карал една седмица, дали ще запали.

Спести ми едни грешни 50 лева.

Публикувано

Аз съм с хадруер кита. Не съм усетил да ми точи акумулатора, но и колата не е почивала за повече от 2-3 дни. Иначе записва някакви видеа от някалко седмици, но не съм ги преглеждал. Преди това не бях активирал функцията за охрана.

Публикувано
Преди 1 час, ghost_rider написа:

Аз съм с хадруер кита. Не съм усетил да ми точи акумулатора, но и колата не е почивала за повече от 2-3 дни. Иначе записва някакви видеа от някалко седмици, но не съм ги преглеждал. Преди това не бях активирал функцията за охрана.

Ако акумулатора ти е новичък /1-3 годишен/ няма да усетиш при 3 дневен престой, но занапред може да ти "убие" акумулатора по рано.

! В случай че кита ти има функция да спре захранването на камерата, ако акумулатора падне под 12 Волта напрежение, живота на акумулатора няма да е в риск. Имам камера с такъв кит/mini 0906/. Но, и напрежение 12в е сравнително малко напрежение и е на граница да сулфатизира клетките на акумулатора.

Преди 7-8 години бях мерил моята камера колко поток ми харчи, беше около 250mAh, което за 3 дена престой изхабява доста акумулатора. И, ако на седмица поне веднъж не караш колата над 100км на един път /или не зареждаш ръчно/ и караш само градски с многобройни стартове, по груба сметка наум скъсяваш живота на акумулатора поне с една година, защото цикъла на допир до дълбоко изтощаване ще е доста голям.

Публикувано
преди 30 минути, Levcho написа:

Ако акумулатора ти е новичък /1-3 годишен/ няма да усетиш при 3 дневен престой, но занапред може да ти "убие" акумулатора по рано.

! В случай че кита ти има функция да спре захранването на камерата, ако акумулатора падне под 12 Волта напрежение, живота на акумулатора няма да е в риск. Имам камера с такъв кит/mini 0906/. Но, и напрежение 12в е сравнително малко напрежение и е на граница да сулфатизира клетките на акумулатора.

Преди 7-8 години бях мерил моята камера колко поток ми харчи, беше около 250mAh, което за 3 дена престой изхабява доста акумулатора. И, ако на седмица поне веднъж не караш колата над 100км на един път /или не зареждаш ръчно/ и караш само градски с многобройни стартове, по груба сметка наум скъсяваш живота на акумулатора поне с една година, защото цикъла на допир до дълбоко изтощаване ще е доста голям.

Акумулатора по мои сметки е на 6 години. Първия е сменен на 4-тата година, сега колата е на 10. Общо взето няма да съм изненадан ако скоро ме остави, но да не дърпам дявола за опашката. Колата изминава по ~50км на ден. Старт-стопа съм го деактивирал за сега. Този кит уж има функцията точно при пад на напрежението на акумулатора под 12V, да спира захранването към камерата. В интерес на истината не знам точно как съм я настроил. Ще прегледам записите, но мисля че не записва постоянно.

Публикувано
Преди 5 часа, Izolini написа:

Иво, много ти благодаря за това!!! Колебаех се дали да взема Hardwire KIT или не, защото нямам особено нужда от запис на място - колата спи в гараж, в офиса ми е в затворен двор и стои на улицата не повече от 10 часа седмично - до някой магазин или по срещи. И понеже въртя двете коли, това ще означава да се чудя тази, която не съм карал една седмица, дали ще запали.

Спести ми едни грешни 50 лева.

С нов акумулатор съм най-високия клас на Варта. Колата е бензинова и определено пада напрежението при дълъг престой. Ако не ти трябва да имаш записи от паркиране по-добре без него. Те тия таймлапсове са на ниска резолюция и за да се активира нормално заснемане се ползва някакъв софтуер на устройството. Отнема време, ако някой просто мине и направи нещо по колата в движение без да се спира няма да го отчете и да пусне запис, за да имаш качество на изображението. Гледаш на пресекулки изображения с ниско качество. Трябва да се застои и размърда човекът. Бях ги гледал записите и някои пъти без нужда го пуска режима на запис, друг път, когато уж се въртя пред камерата не го...  На непрекъснат запис с 512гб около 2 дена, което е супер малко. Бих сложил и по-голяма карта, но не се поддържа.  Друго, което не ми харесва е, че на самото устройство има лампичка и на тъмно свети на предното стъкло в зелено, когато се е бъгнало - червено. Респективно привлича внимание. Като цяло изобщо не се занимавам с регистратора, сложил съм го за всеки случай, недай Боже да потрябва. Ядоса ме, че не беше рестартиран, когато се е бъгнал и записваше на ниско качество единствения път, в който ми се беше наложило да гледам запис. Имах ситуация насрещна кола да навлезе в моята лента и за малко да стане лошо. Е не се видя нито номер, нито нищо, а бях на извънградско със 90-100кмч и извадих късмет. Ако ще взимаш нещо-вземи със сим карта, за да можеш през телефона да гледаш в реално време камерите онлайн (май Мтел клонират карти и ако си при тях няма да имаш нужда от допълнителна карта и да плащаш сметки). Аз не взех това, защото не съм само в БГ и с роуминг е доста скъпо или трябва да сменям сим карти (нещо, което няма как да се случи)! По спомен имаше опция за известяване при активиране на камерите със смс или позвъняване, затова те насочвам към тази опция. 

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.