Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Разпънки за багажник на хечбег

Aleksander001

Recommended Posts

Здравейте колеги, искам да попитам дали някой случайно е слагал разпънки в багажника на октавиа 1 хечбег 

Преди няколко дни попаднах в някаква минималистична дупчица, която се усети сякаш преминах през шахта или отвор тип кладенец, се разскърца в задния десен ъгъл на колата около колана на седалката

При отключена седалка няма скърцане, но когато я закопчая, за да се возя някой, започва да скърца ужасно на абсолютно всякакви неравности, а дори и на гладък асфалт когато променям посоката на движение. След като повозих брат ми на задния ред седалки, каза че кората на която се захваща говорителя се движи доста спрямо седалката. 

Имам разпънки от вРС, за които забелязах че няма заготовки в купето и отвори. Вариантите са да дупча купето и да слагам някакви гайки или нит гайки. 

Ако някой си е майсторил нещо от този сорт или си е правил някаква разпънка собствено производство да сподели снимки или мнение кое как и защо.

Пс. Колата е с газова бутилка тип пура точно зад седалките, ако има значение.

Пожелавам весели празници на всички и много безаварийни километри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За разпънката не мога да дам съвет, никога не съм се замислял да слагам. По-скоро се изненадвам, че има такова мърдане и бих потърсил причината за него, преди да слагам разпънката. Да не се окаже, че има друго "изпуснало" и само да се маскира проблема докато стане наистина голям.

Що се отнася до скърцането - при мен се появяваше както от задните седалки, така и от ключалките на всички врати, включително тази на багажника. "Лекуването" беше с WD-40. Просто пластмасата е доста "суха" и с времето почваше да скърца от минималните триения при движение. За съжаление това помагаше за 5-6 месеца и после пак. Мислих си за по-дългосрочно решение с грес, но реших, че вероятността да се омажа с нея е доста голяма и затова си останах с решението WD-40. 

Успех и да споделиш решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да наместих корите и всички пластамаси. Аз навремето когато фолирах доста разглабях, и после скърцаха доста, отново ги намествах. и вече е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.