Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с парното.

kvnedelchev

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Имам странен проблем с парното. Както си работи нормално и духа топло, изведнъж започва да духа хладен въздух за примерно 3-4 минути и после пак се оправя и си духа топло. Закачена е за диагностика и не дава грешка, освен че имам проблем с клапата за циркулация на въздуха в купето, тя работи когато си иска. Автомобила от скоро е при мен и разбрах, че и лятото на климатик го има същия проблем, както си духа студено, започва от време на време за малко да духа топло. Колата е Шкода Фабия 1, 1.9 SDI. Благодаря, предварително! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.12.2024 г. at 10:42, kvnedelchev написа:

Закачена е за диагностика и не дава грешка, освен че имам проблем с клапата за циркулация на въздуха в купето, тя работи когато си иска.

Не съм запознат, но ако е с клапа за отваряне-затваряне притока на въздух през радиатора на парното, най-вероятно и тя прави каквото си иска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, cuca7 написа:

Губи ли антифриз тая кола?

Не, не губи антифриз. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега в студеното забелязах, че стрелката за температурата примърдва, пада леко надолу, по всяка вероятност термостата е за смяна, но не вярвам да е от него. 

Преди 11 часа, cuca7 написа:

Губи ли антифриз тая кола?

Не, не губи антифриз. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така обяснено прилича на гарнитура на глава ранен етап ,бих препоръчал тест изгорели газове в антифриза

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е гарнитура на глава, няма ли да губи антифриз и да надува, а тя няма такива признаци. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 22 часа, joro-120L написа:

ако е с клапа за отваряне-затваряне притока на въздух през радиатора на парното, най-вероятно и тя прави каквото си иска.

@kvnedelchev, нещо по този въпрос да кажеш? Как се управлява "топло-студено" на парното?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

@kvnedelchev, нещо по този въпрос да кажеш? Как се управлява "топло-студено" на парното?

Не мога да разбера, какво точно ме питаш и имаш в предвид? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое пуска и спира парното. Какво управлява врътката на таблото, с която се регулира топлото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, joro-120L написа:

Кое пуска и спира парното. Какво управлява врътката на таблото, с която се регулира топлото.

Не знам, какво пуска и спира парното и какво управлява врътката на парното? Може би си запознат и ще ми обясниш. Благодаря, предварително! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако знаех, нямаше да питам. По-скоро е като насока на какво да се обърне внимание и да се провери. Ако трябва, в сервиз. Може там да се бъзика нещо и да ти пуска топло-студено, без твоя намеса.

Някои коли са с кранче, което спира, регулира потока охл. течност към радиатора, но май са отживелица. Други са с клапи и радиатора е постоянно затоплен, защото постоянно циркулира течност през него. ... и зимата и лятото.

На 28.12.2024 г. at 11:21, joro-120L написа:

Не съм запознат ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С клапа е. Радиаторчето е винаги захранено с вода, само пътя на въздушния поток се изменя. Може да има протрити жици и клапата да изпуска. Ако караш на климатик, да са зацапани някои от 3те термосъпротивления, най-вече това при врътките.

При мен на място винаги изстива, но това се дължи на водната помпа.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, kvnedelchev написа:

Ако е гарнитура на глава, няма ли да губи антифриз и да надува, а тя няма такива признаци. 

Това обяснява, че не е гарнитура на главата или каквото и да е по мотора:

На 27.12.2024 г. at 10:42, kvnedelchev написа:

лятото на климатик го има същия проблем, както си духа студено, започва от време на време за малко да духа топло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.