Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Скърцащ звук при неравности от предницата.

Деян

Recommended Posts

Колеги тази зима се появи един скърцащ звук при преминаване по неравности. Най-ясно различим при преминаване през легнали полицаи. Колата е на сравнително малко километри 49500. Окачването изглежда доста стегнато, но за нова кола този проблем ме дразни. Днес съм на обслужване и ще спомена за него, но какво да очаквам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Деян changed the title to Скърцащ звук при неравности от предницата.
Преди 1 час, Деян написа:

Колата е на сравнително малко километри 49500.

Днес съм на обслужване и ще спомена за него, но какво да очаквам?

Най-вероятно ще смажат тампоните, което е временно решение, ако скърцането е от материала, от който са изработени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като я взех скърцаха ама тя си беше на старо и амортизирана смених ги с нови лемфьордер които майстора намаза с морска грес от тогава може би 15 години не са се обадили

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има значение каква смазка и тампони се използват. Смазката трябва да е водоустойчива. Смазването с каквито и да е смазки може да доведе до недълготраен ефект или да съкрати живота на тампоните, защото предполагам не са маслоустойчиви. Някои тампони се държат добре и без смазка. Всъщност, досега не съм смазвал тампони. Аз и колко съм сменял де ... Веднъж на 120ката. Като се разскърцат, вече са били за смяна. Като минех през локва, спираха да скърцат. Т.е. "смазваха се". ;)

На Супърба държат все още. Може тампоните, които си сложил да са си хубави, качествени и майстора да ги е намазал профилактично, за всеки случай.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Деян написа:

Колеги тази зима се появи един скърцащ звук при преминаване по неравности. Най-ясно различим при преминаване през легнали полицаи. Колата е на сравнително малко километри 49500. Окачването изглежда доста стегнато, но за нова кола този проблем ме дразни. Днес съм на обслужване и ще спомена за него, но какво да очаквам?

Зависи какъв е звука .. моята скърца от ден едно , но до сега никой не е успял да открие скърцането от какво е (включително и ЕураТек) .. при мен специално не е от щангата и се появява в много специфични условия - позитивни неравности и навит волан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По предложение от Еуратек сменихме задни тампони на носачите и втулки на щангата. Вече е съвсем тихо..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Деян написа:

По предложение от Еуратек сменихме задни тампони на носачите и втулки на щангата. Вече е съвсем тихо..

С колко се раздели (ако не е тайна) за тази манипулация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това да се открият звуци е голяма мъка. Дори някои мойстори не искат да се наемат да търсят и да профилактират, има загуба на време и гадаене.

При моята шкода от година имам нещо като тракане и понякога звук на търкащи се повърхностти, точно при почти слизане от легнали полицаи, не го прави винаги. Мисля този уикенд да мажа някои "гумени" точки, да видим дали ще улуча проблемната точка или точки. Мисля че ще излезе от гумата на носача но ще га видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, The Best Forman написа:

С колко се раздели (ако не е тайна) за тази манипулация?

Със ТО (смяна на масло и филтри 900 лева грубо). За техническото ми искаха към 450, така че за 400-500 лева сменят тампоните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, skodafen написа:

Според мен е било рано за тампони на носачите 

Ако питаш мен и за щангата е рано. Затова по-горе цитирах и километража. Може да са били здрави и заради скърцането да са ги сменили. Надявам се да са ги сменили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Деян написа:

Болтовете на носачите са нови. Ако това е някаква гаранция.

Най-малкото, съмнително е да се разскърцат и носачи и щанга едновременно, за да сменят на двете места.

Както първоначално предположи Шкодафен, и аз мисля че е било от щангата.

Както и да е. "Разследването" не е с цел да те обвиняваме в нещо или да търсим под вола теле. Важното е, че в крайна сметка проблемът е отстранен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единичката ми скърца доста в началото зимно време на легнали полицаи например. Тройката също я чувам леко при подобни условия, но не пипам нищо, защото тампоните са здрави и няма луфтове. Може би ще сменя на старата на стабилизиращата щанга, но само толкова, дори и да продължи да скърца ще си върви така. Здрави тампони не мисля да хвърлям. А и колкото и скъпи да сложа, били те закупени от ЕТ дори, не мисля, че ще изкарат повече от година и пак ще се разскърцат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.