Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Заскрежаване на фарове с лед крушки

vladkant

Recommended Posts

Привет, да питам как се справяте със заскрежаването на фаровете с лед крушки.

Миналата година, при снеговалеж вечерта по тъмно, пътувах към Благоевград и се наложи на няколко пъти да спирам за да чистя фаровете от натрупания сняг. Вчера също ми се наложи докато пътувах към Панагюрище, независимо че беше през деня е кофти да не се виждат варовете.

Обикновенните крушки греят и топят снега, ама тез не отделят достатъчно топлина и снега се трупа. 

Пръскалки ли ще се наложи да монтирам за да чистя снега?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, vladkant написа:

....

Пръскалки ли ще се наложи да монтирам за да чистя снега?

Монтирай пръскалки и освен сняг ще чистиш и лед от пръскалките (освен ако не пръскаш с безводен концентрат).

Единственото улеснение , което ми хрумва е нагревател .. едно време жигуладжиите си купуваха едни алуминеви ленти , които лепяха по сттклата на Г.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

Не са модерни 🤣

Не е до модерно, с обикновенна крушка на тъмно и  мокър асфалт- нищо не виждам. Какви ли не крушки слагах и все тая. От сегашния лед на осрам съм доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ледовете ми греят доста прилично. До толкова, че дори имат вентилаторче, т.е. са с принудително охлаждане. И, засега, не съм имал проблем със заледяването (то и фаровете са доста височко де), но замърсяването е сериозен проблем. И, да, решението е миячка. 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.