Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем или нормално поведение

vladkant

Recommended Posts

Здравейте, отдавна установих че когато натисна педала на газта и задържа оборотите високи (независимо колко, над 1000), и в същото време натисна спирачката- оборотите падат. Помолих двама колеги които са със шкоди след моята, едната е 2007, другата 2017та, и при двете шкоди оборотите се задържат и не падат. Същото нещо го прави и в движение- подавам газ, натискам спирачката и оборотите падат.

Другото което забелязах, форсирам на място и изпълвам оборотомера- другите забиват на 2500 оборота и не мърдат.

Къде е проблема?

П.П. за задкормилното устройство знам- там няма оправия 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Здравейте, отдавна установих че когато натисна педала на газта и задържа оборотите високи (независимо колко, над 1000), и в същото време натисна спирачката- оборотите падат. Помолих двама колеги които са със шкоди след моята, едната е 2007, другата 2017та, и при двете шкоди оборотите се задържат и не падат. Същото нещо го прави и в движение- подавам газ, натискам спирачката и оборотите падат.

Другото което забелязах, форсирам на място и изпълвам оборотомера- другите забиват на 2500 оборота и не мърдат.

Къде е проблема?

П.П. за задкормилното устройство знам- там няма оправия 🤣

По първия въпрос, това е нормално. Вероятно взема сигнал от стоп машинката и веднага реже газта, колкото и да я натискаш. Пробвал съм го лично няколко пъти. А за форсирането на място не съм я пробвал, но много коли са ограничени и не могат да се форсират до край на свободна и на място. Ще го пробвам някой ден и на двете.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, vladkant написа:

Октавия 2 и следващите (както и много други марки по-нови модели) са ограничени на 2500. Октавия и Фабия 1 не са.

С газта и спирачката ще пробвам в понеделник, че днес от 10 до 13 на двора ремонт на заключването на волана 🥶

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Izolini написа:

Октавия 2 и следващите (както и много други марки по-нови модели) са ограничени на 2500. Октавия и Фабия 1 не са.

С газта и спирачката ще пробвам в понеделник, че днес от 10 до 13 на двора ремонт на заключването на волана 🥶

Сипвай нещо подгряващо, че днес е студ 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, cuca7 написа:

Е ти си с електронна газ. Този номер съм го правил на Голф 3 ТДИ.

Да, явно за колите от тези години е нормално. В следващите години го няма като възможност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, vladkant написа:

Да, явно за колите от тези години е нормално. В следващите години го няма като възможност

Не мисля, че е само до годините, а и до марка. Мисля че има по-нови коли с електронна газ, при които можеш да подаваш газ и да дъриш спирачката и двете да са активни, но те не са от европейски произход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, ghost_rider написа:

Не мисля, че е само до годините, а и до марка. Мисля че има по-нови коли с електронна газ, при които можеш да подаваш газ и да дъриш спирачката и двете да са активни, но те не са от европейски произход.

Двама колеги съд шкоди го пробваха и казаха че оборотите не падат. Шкода 2010 и 17 май бяха. 

Въпросът е че съм се филмирал нещо.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.