Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Изключване на светлини по таблото през VAG com

vladkant

Recommended Posts

Здравейте, има ли вариянт да се изключи примерно лампата на ESP да свети, или всяка друга, през ваг ком? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога само с поялник .. инак индикации от първостепенно значение за сигурността , от завода е заложено да не могат да се изключват.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

Аз мога само с поялник

С поялник, с черна лепенка- тези вариянти и аз ги мога 😁 м искам през вага да се науча 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма май начин да се изключат. Наистина са важни, както Гената писа и вероятно това е причината да е невъзможно байпасването им...

А къв е проблема, че свети нещо изобщо?

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@zloQQ това дето е с триъгълника и стрелката какво значи?

Проблема не е че свети, а че НЕ свети. На един колега му изключили през компа лампата за подгревните свещи. Това го разбра след ремонт на дюзи и свещи.

А при мен има светлинки, които светкат само при първо палене след като съм разкачил акумулатора. И ми влезна мухата, че може някой някога да е загасил някоя лампичка по таблото.

iFtSb5tE6Wx3y6vVMN87I1B6qvM-960.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е октавия 1, няма старт-стоп. И аз имам такава лампа на моята, мисля, че светва при активация на ASR системата (против буксуване), ама ме мързи сега да слезам да гледам книжката. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, baijoro написа:

Това, с триъгълника, не е ли за изключена старт-стоп система?

Октавия 2003 година е моят кошник, няма старт- стоп система. Много е дърта за такива екстри 😁

И аз мисля че е asr/ esp нещо такова. До момента не е светкала при никакви обстоятелства. Единствено ако съм махал акумулатора и го закача на ново, при първо палене светва, и до там. 

И понеже обичам филмите, т се вкарах дали някой не я е изключил през компа.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, vladkant написа:

това дето е с триъгълника и стрелката какво значи?

Цитат

Тази лампичка показва, че системата за контрол на сцеплението на вашия автомобил може да има счупен или повреден сензор или някаква друг вид неизправност. В някои автомобили един и същ контролен модул управлява ABS и системата за контрол на сцеплението, така че понякога тази лампа на таблото светва, когато има проблеми с вашия ABS.

Какво да направите: Въпреки че това няма да повлияе на ежедневното ви шофиране, трябва скоро да го проверите, за да сте сигурни, че автомобилът ви ще работи безопасно при неблагоприятни условия.

от тук: https://carinfo.bg/vsichki-lampi-na-tabloto-na-kolata-simvoli-eto-kakvo-oznachavat/

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, vladkant написа:

Октавия 2003 година е моят кошник, няма старт- стоп система. Много е дърта за такива екстри 😁

И аз мисля че е asr/ esp нещо такова. До момента не е светкала при никакви обстоятелства. Единствено ако съм махал акумулатора и го закача на ново, при първо палене светва, и до там. 

И понеже обичам филмите, т се вкарах дали някой не я е изключил през компа.....

Имаш ли копчe ASR/ESP? Ако нямаш, няма място за притеснение. Ако имаш, лампата светва при натискане на копчето, респективно изключване на функцията. Не се спомням дали светва в движение при активиране на функцията (т.е. когато има някаква загуба на сцепление). 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако даваш много газ и започнат да превъртат колелата, започва да мига. При поднасяне също би трябвало да се случва. На старата нямам ESP и не съм на 100% сигурен дали мига.

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, niki написа:

Имаш ли копчe ASR/ESP? Ако нямаш, няма място за притеснение. Ако имаш, лампата светва при натискане на копчето, респективно изключване на функцията. Не се спомням дали светва в движение при активиране на функцията (т.е. когато има някаква загуба на сцепление). 

Копче нямам. Имам букса на таблото, която вече 10та година не мога да разбера за какво е.

Никога не ми е присветвала, при превъртане, поднасяне....

Само при първо палене след махане на акумулатора. Свети около 20 секунди, заедно с всички други лампи и толкоз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

Само при първо палене след махане на акумулатора. Свети около 20 секунди, заедно с всички други лампи и толкоз

При мен лампата е тази, в триъгълник. ASR. Свети постоянно при свързване на акумулатора и изгасва в движение след няколко метра. Влади, при теб е друг символа, който е за същата функция. Аз такъв, като твоя нямам на таблото. Сега отворих ръководството да гледам. Присветва при загуба на сцепление и при изключване свети с обозначение OFF.

п.п. може да нямаш ASR, щом нямаш копче за изключване и не си забелязал да присветва при загуба на сцепление. Може да е като сигнална лампа за неизправност в ABS. 🤔

traction-control-light.jpg.b61e0497a49b9d2806c28fb8ba3e7335.jpg

Цитат от ръководството: "В случай на дефект свети постоянно. Тъй като системата ASR взаимодейства със системата ABS, контролната светлина свети също така и при дефект на ABS".

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази лампа при мен само индикира когато закача акумулатра, ако съм правил нещо по колата. ESP нямам, сигурен съм. Смятам, че нямаш проблем.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Abs В момента ми свети, поради помпа. Явно някой в завода се е отплеснал и е запоил един диод в повече, да ме вкарва във филми 😁

П.П. тая моята гад, много почна да дефектира и май вярно ще я пратя в сервиз Надин.....от вчера ново 20.....

Надявам се довечера да се справя с вагкома

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, vladkant написа:

Копче нямам. Имам букса на таблото, която вече 10та година не мога да разбера за какво е.

Никога не ми е присветвала, при превъртане, поднасяне....

Странно, почти съм сигурен, че трябва да има ESP твоята кола. Над радиото до бутоните за отваряне на капачката на резервоара и подгряването на задното стъко и подгрева на седалките, трябва да имаш ASR или ESP бутон за изключване на системата при желание/необходимост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ghost_rider Имам букса висяща. Нямам идея за какво е. Преди години бях питал тук, дали някой може да помогне да разбера за какво е- никой не успя. Търся такова копче за да видя дали ще стане на буксата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами освен да минеш да сложим моето. Гледам, че и за ESP и за ASR все са с 4 крачета отзад, може би и буксата е еднаква, само надписа отпред се различава, е и функционалността разбира се, в зависимост с какво е оборудвана колата. Имаш ли капаче, което да скрива буксата или стои дупка?

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.