Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Чужденка за летни гуми - Continental premium contact 6 или 7

Recommended Posts

Преди 1 час, b3lq7a написа:

10/24. 

Ще зачакам още седмица да видя дали ще има *NOV VNOS* и тогава ще скачам. Явно към момента няма. При мен беше пак някаква такава офертата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, sauber написа:

Ще зачакам още седмица да видя дали ще има *NOV VNOS* и тогава ще скачам. Явно към момента няма. При мен беше пак някаква такава офертата :)

Аз ги взех от Медина, ползвах отстъпка и отделно без ДДС - 950лв бяха 4те крайна цена. Не мисля, че дали е 24 или 25 доста има някакво голямо значение за нова гума, а и не мога да чакам, на 20градуса със зимни гуми не ми се кара още един месец. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 1000км мога да кажа, че не намирам разлика спрямо премиумконтакт 6. Много хубава гума е 7-цата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.03.2025 г. at 23:42, b3lq7a написа:

След 1000км мога да кажа, че не намирам разлика спрямо премиумконтакт 6. Много хубава гума е 7-цата. 

Изчаквам да мине временната зима и се мятам и аз на 4 такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, baijoro написа:

Изчаквам да мине временната зима и се мятам и аз на 4 такива.

Не мисля, че има по-добра от тази, към сегашния момент! Скачай смело, не ги мисли тия по 50лв за гума разлика с други марки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ВикнАх и аз Интерконтинентални. Ханкука ще дойде късно и не ме устройва :(

Ще ги запаля другата седмица (планирам монтаж пон-вто) като ми ги доставят и ще драсна кво що. Таман още ще е ладен асвалта и ще се тестват и по тоя показател. Още не съм карал черният наци-мобил с летни гуми :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от 2 дни съм с 205/55/16 Континентал ПК7 и за изминати 30 км не мога нищо да кажа. Прави ми впечатление, обаче, че надлъжните канали в грайфера са много широки. Явно за по-добро поведение в дъжд, но така контактната площ е много намалена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.03.2025 г. at 10:54, sauber написа:

PC7, 235/45/18. Дот-а е 2324, произведени във Франция.

20250326_105237.jpg

Минах 5-6 резервоара и над 2к км с тия гуми основно извънградско! Нямам забележка, нито са шумни, нито возят твърдо, на студено и мокро държат много, дори на под 5 градуса! Не съм ги карал силно-силно, че все беше мокро, дъждовно или под 15 градуса! Но на прилично силно мое темпо колата е като на релси в завои и спира много, ама много! Гумите са ТОП и 7цата не е по-лоша от 6цата! Дори и да е с по-къс живот, все тая, след като не можеш да вземеш 6 вече…

Сашо, моите са 95Y XL, твоите какви са? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, b3lq7a написа:

Минах 5-6 резервоара и над 2к км с тия гуми основно извънградско! Нямам забележка, нито са шумни, нито возят твърдо, на студено и мокро държат много, дори на под 5 градуса! Не съм ги карал силно-силно, че все беше мокро, дъждовно или под 15 градуса! Но на прилично силно мое темпо колата е като на релси в завои и спира много, ама много! Гумите са ТОП и 7цата не е по-лоша от 6цата! Дори и да е с по-къс живот, все тая, след като не можеш да вземеш 6 вече…

Сашо, моите са 95Y XL, твоите какви са? 

Аз ще им раздам утре към Велинград. До тука съм минал стотина км. по трафика из София, та нямам особени впечатления. Не знам дали ще карат по-малко от 6. ПК6 беше екстремно мек и наистина свършваше бързо. Ако ми изкарат 40К километра седмицата съм повече от ок :)

Моите са 98Y XL. Три единици при товарния идват просто от размера :)

п.с. - На чувство, борда изглежда по-як от на ПК6. Което естествено е на пипане и по спомени, така че не е яко меродавно. Но все пак... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, sauber написа:

Аз ще им раздам утре към Велинград. До тука съм минал стотина км. по трафика из София, та нямам особени впечатления. Не знам дали ще карат по-малко от 6. ПК6 беше екстремно мек и наистина свършваше бързо. Ако ми изкарат 40К километра седмицата съм повече от ок :)

Моите са 98Y XL. Три единици при товарния идват просто от размера :)

п.с. - На чувство, борда изглежда по-як от на ПК6. Което естествено е на пипане и по спомени, така че не е яко меродавно. Но все пак... :)

моите пк6 за над 45к км са над средата на дебелината на грайфера от сток! Визирам средната голяма/дебела пъпка на гумата. Не малката на ограничител, която се води! Имат още живот, меки са въпреки 5тата си години на дот! Малък процент шофери карат като мен и при повечето тия пк6 щяха да изкарат още 2-3 сезона! 

тествай ги на силно спиране, ако намериш повод да натиснеш и случайно да ти се наложи да намалиш рязко! Знаем, че ти също си от икономичните шофьори и трудно би ти се наложило нещо подобно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.