Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Чужденка за летни гуми - Continental premium contact 6 или 7

Recommended Posts

преди 7 минути, sauber написа:

Да ти кажа нямах проблеми. Вчера тръгнах към 10:30 от Велинград към София. Горе беше 8C. На Тракия вече пердашеше сняг и беше 0C до към 1C. Поне колата така показваше. Но нямаше задръжка по пътя. Езеро и толкоз. Гледах да не намалям много, че да ги държа топли. До колкото е възможно де, че имаше бая филмари, които караха на аварийки с 40 кмч. Все едно идваха от Сенегал и виждаха сняг за първи път. Естествено целия цирк съпроводен и с пуснати задни габарити за мъгла, при видимост от минимум километър :D А както казах, то сняг по пътя нямаше.

Един път настъпих един кишак малко преди тунела, бях с около 100, драма не усетих :D

Инак на отиване при външа температура около 6-7C се държаха много топ по завоите нагоре. Това, което на прима виста ми прави впечатление е, че бордовете са нетипично твърди за Континентал. Въобще няма такова гънене каквото съм усещал в миналото. Да, тия са XL, а нямам спомен дали PC6 и разните TS, които съм карал са били, но все пак...

Караш друга кола, вероятно друг размер гуми и то XL и разбира се нов модел, така че е нормално да усещаш разликата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, b3lq7a написа:

Как са на сняг 😂😂😂 ПК7ците? 

Утре по обяд има вероятност да ми се наложи да прецапам двукратно през Шипка.

Ако се осъществи пътуването ще дам информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ghost_rider написа:

Караш друга кола, вероятно друг размер гуми и то XL и разбира се нов модел, така че е нормално да усещаш разликата.

Така е, но тук само XL-а има значение :) Иначе се усеща кога натиска окачването и кога "кляка" борда на гумата. Има едно характерно чувство на "потъване" след като колата вече е прехвърлила тежестта си. 

Но наистина нямам спомен дали 6цата и зимните на Конти, които съм карал са били XL. Но май по-скоро не са били...

p.s. - Не знам как е при Супърб 3, но при Спорт режима на DCC-то на Пасата, колата става екстремно некомфортна. Имам чувството, че амортисьорите губят всякакъв ход и колата се превръща в пълен картинг. Усещането е меко казано неприятно, дори и когато ти се кара на ура. Това е режим, който е удачен само за абсолютно перфектни пътища. Хубавото е, че и на нормалната настройка Пасата си седи повече от прилично на пътя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.04.2025 г. at 22:44, Miri написа:

205/55/16 

Премиум и Ултра моделите имат най добрия показател А при поведение на мокра настилка.

Ако не можеш да решиш и искаш отзиви, чети в тази тема лични коментари от форумците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.04.2025 г. at 21:45, Miri написа:

Гоня добро поведение при агресивно шофиране :) та със сигурност няма да е еко

Да усетиш разликата мвжду сухо и мокро в индекс за разход… трудно и минимално като стойност! Отделно колкото по-добра е една гума на мокро толкова по-нестабилна е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, sauber написа:

Да ти кажа нямах проблеми. Вчера тръгнах към 10:30 от Велинград към София. Горе беше 8C. На Тракия вече пердашеше сняг и беше 0C до към 1C....

Да, ама преди това поне седмица беше 15+ ;) Т.е. асфалта си беше топъл и нито замръзваше, нито задъжаше сняг. Т.е. идеални условия за лятна гума. Ама днес сутринта беше друга бира :( Имаше си места с лед, места със задържал сняг и локвички с корички. Все екстри за чисто зимна гума. Лошото е, че тия дни го дават температурите твърдо да минат под нулата и летните гуми ще са проблем. Всесезонките също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.