Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Не отключва от дистанционното

vladkant

Recommended Posts

Четох из Руските форуми, един сменя модула от буква В на АН, друг сменя от АН на В. Ама не мога да разбера разликата и защо заменя работещ модул.

В един сайт имаше описание с букви, модулите какво поддържат, дали е автомобил с 2 врати, дали е с ел стъкла...

На моя виждам единствено ZM, ама такава кодировса никъде не видях.

Днес ще ходя до една морга, където ми казаха че АН няма да стане но го имат, и ще го взема за проба. Писах на един който продава октавия на части, ама явно не то интересува много, не отговори.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случайно забеляза ли от кога спря да заключва с дистанционното?

Да не би някое устройство да "запушва" със смущения радиомодула на блока на централната електроника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Четох из Руските форуми, един сменя модула от буква В на АН, друг сменя от АН на В. Ама не мога да разбера разликата и защо заменя работещ модул.

В един сайт имаше описание с букви, модулите какво поддържат, дали е автомобил с 2 врати, дали е с ел стъкла...

На моя виждам единствено ZM, ама такава кодировса никъде не видях.

Днес ще ходя до една морга, където ми казаха че АН няма да стане но го имат, и ще го взема за проба. Писах на един който продава октавия на части, ама явно не то интересува много, не отговори.....

То с 2 врати няма, но има други разлики. Например задните прозорци да са ръчни, а може и предните ако е съвсем постна. Някои имат шибедах, някои имат климатик други климатроник, трети нямат нищо... Централно заключване, подгреви, багажника може да е с чисто механична брава, но това май е само на преди фейслифта ако не греша.

Предпилагам, че няйои от нещата могат да се прекодират, стига да са заложени хардуерно в платката. Бих ти предложил моя за проба, но той е с 3 букси, а и колата не е при мен в момента. Имах снимки, от преди години, като го ремонтирах, но нали съм специалист и си счупих картата памет на телефона, та доста полезни материали изгубих...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Случайно забеляза ли от кога спря да заключва с дистанционното?

Да не би някое устройство да "запушва" със смущения радиомодула на блока на централната електроника.

2 км разлика. Взех я след като я бях карал 5 км, отключваше и заключваше нормално. Прибрах се, паркирах се и единствено върнах предишната радио....изгасих колата и всичко приключи- спря да отваря и затваря с дистанционото. Мислех че е батерия на ключа- Не.

Преди 3 часа, ghost_rider написа:

То с 2 врати няма, но има други разлики. Например задните прозорци да са ръчни, а може и предните ако е съвсем постна. Някои имат шибедах, някои имат климатик други климатроник, трети нямат нищо... Централно заключване, подгреви, багажника може да е с чисто механична брава, но това май е само на преди фейслифта ако не греша.

Предпилагам, че няйои от нещата могат да се прекодират, стига да са заложени хардуерно в платката. Бих ти предложил моя за проба, но той е с 3 букси, а и колата не е при мен в момента. Имах снимки, от преди години, като го ремонтирах, но нали съм специалист и си счупих картата памет на телефона, та доста полезни материали изгубих...

Разгледах снимките ти, беше ги качил в една друга тема. Благодарско за предложението, в момента си играя с "нов" от vrs същата година и същият по цифри и букси.....и съм тотално греда....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ключари не успяха да се справят. Влиза в режим на обучение на ключовете, цъка че са се обучили, и после не иска да работи с тях....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се е случило покрай смяната на радиото. Комфорт модула е на една педя разстояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оффф , абе братле , ти в какъв филм си се вкарал . Ела с два ключа , да ти ги обуча . Това е най - правилното и разбираемо видео . И да не стане в aliexpress платките са за смешни пари ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая грешка от страница 1,  първата снимка , ми я вадеше понякога , ако неспирно съм се опитал да достъпя контролера през кратко време . 1-2-3 дни.. Същото е и с Vag Commander . Четеш и коригираш сега или след седмица...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, maxrpm написа:

Оффф , абе братле , ти в какъв филм си се вкарал . Ела с два ключа , да ти ги обуча . Това е най - правилното и разбираемо видео . И да не стане в aliexpress платките са за смешни пари ...

Не става....даже ключарите почнаха така. Пибитка че уж е обучила ключа, и пак нищо....

Иначе с това видео си обучих китаеца преди няколко години, сега нещо превъртя и не иска нито китаеца, нито оригинала.

В неделя имам среща с един който каза че ще се пробва да я оправи. Щял да копира кодировката (или нещо подобно), на стария модул и да го налива в новия.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, vladkant написа:

Не става....даже ключарите почнаха така. Пибитка че уж е обучила ключа, и пак нищо....

Иначе с това видео си обучих китаеца преди няколко години, сега нещо превъртя и не иска нито китаеца, нито оригинала.

В неделя имам среща с един който каза че ще се пробва да я оправи. Щял да копира кодировката (или нещо подобно), на стария модул и да го налива в новия.....

Мисли , щом не става , проблема е другаде  , колата не изпраща сигнал. Разкачи акумулатора за 1 вечер , пробвай с новия модул , снимай платката на дистанционното с камерата на телефон , смени си бравата на задната лява врата (не е от нея) но не давай пари за глупости , помисли дали и двата модула не са дефектни (новия е от морга) ... Октавия 1 не прави проблеми...

Отделно че ф1 /ф2 ако отчете на таблото отворена предна врата , не се заключва.

Ако искаш , остави ми я за 1 ден , ама ... 1.9 тди ... Ще работи дистанционното , като ти я върна, ще бъда усмихнат до ушите и или ще си я купя или ще плащам глоби.. Може и само сажди да има... А ти погледна ли за скъсани кабели в гофрето на шоф . врата, не е да не са тънки като за детска играчка ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че има скъсани кабели- всички прозорци ги командвам от вратата, отключва и заключва всички врати от шофьорската. На таблото я отчита че е отворена/затворена. 

Но все нак ще проверя гофрето

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро izolini ми звънна да се оплаче , че Октаеията му си източва акумулатора .. не помня точната причина , но се оказа , че диодна крушка в багажника смущаваше работата на блока на централната електроника , та за това и по-горе попитах какви са ти наблюденията.

Преди време на едно Лупо диодните крушки на фаровете  вкарваха страшен брум в захранването , а тази електроника е чувствителна на смущения.

За туй по-скоро тествай твоя модул/и на кола без "екстри" от алиекспрес .. другия вариант е изследователска работа с осцилоскоп.

П.П. По тази причина диодните плафони за Фабията събират прах в кашона :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 2 вариянта

1-някой кабел съм скъсал с размяната на радиото, кабел който поради някаква причина има връзка с алармата. 

Макар че единствено под пепелника има шоков датчик, при какво сътресение да се включи алармата (поне по това което намирам в нета).

Макар че кабелите не личи да са оголени или прекъснати

2- "екстрите" които включих преди това да са бъгнали софтуерно модула. А екстрите са че пуснах да бибитка при откл/закл и да се заключва при първоначално достигане на 15 км/ч. С тези екстри мисля че беше около 2 макс 3 месеца.

Последно смених шофьорската брава, но това беше месец преди да дефектира

Диодни фарове са от две години, даже последно махнах диодна крушка за задна светлина.....

Това което ми идва на ум, ако кабеляците за радиото има кабел за кан шина (ако правилно се изразявам), и съм го оголил, защото за тези кабеляци е тясно м таблото и приложих доста.....усилия да им намеря място, така че радиото почти да си влезне на място.

@maxrpm кабелите в гофрето са читави, и те отпадат като вариянт.

Единствено тези във вратата които влизат в модула на прозореца, са протрити от към бишъп (изолирбанд), понеже опират във въжето на стъклото- нищо претеснително за сега

А, и вариянт номер 3- нещо в сирената на алармата, че я гледам из нета и тя е с неква електроника....

20250208_155126.jpg

17390239184442807013695162132996.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорят си с оригиналните радиа .. имат си кабелчета и с увеличаване на скоростта увеличава музиката , също имаше и кабел от габаритите , когато ги пуснеш да димира подсветката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, The Best Forman написа:

Говорят си с оригиналните радиа .. имат си кабелчета и с увеличаване на скоростта увеличава музиката , също имаше и кабел от габаритите , когато ги пуснеш да димира подсветката.

Моето само димира подсветката, тя музиката си е на макс 🤣

Утре ще го загледам дали все още затъмнява като пусна фаровете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=5&t=310470&start=15 виж тук мнението на swifter.

тъй не става, до преди малко си играхме с един дето ги разбира, не иска да промени бройката ключове-седи си един, не иска нито 2 нито 3 , веднага след сейф го връща на 1

няколко пъти проверрих бушоните......след малко ще ги проверя още веднъж......ако се окаже че е бушон, немам думи просто

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 25.01.2025 г. at 19:51, Izolini написа:

А волана заключва ли ти се? Има един лост в ключалката, който пада долу с отчетливо "щрак" когато извадиш ключа. А ако нe каже "щрак" не отчита, че си извадил ключа и дистанционното ти вика "ядец, тъпaко, има ключ в запалването"

Влади, обърни внимание на мнението на Ицо. Щом не ти светят плафоните при изкаран ключ, значи там, където трябва, отива инфо, че ключът е в патронника.

Щях да пробвам на моя Супърб дали заключва с вкаран ключ, но не намерих втория. Не знам къде съм го заврял, а стоеше на точно определено място с години. Нямам никакъв спомен. И това го констатирах, благодарение на твоята тема. :)

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, vladkant написа:

всеки път дава грешка-01179 -  Incorrect Key Programming
            35-00 -   -

Eй тоя пич, е проверено кадърен. Ходи при него. Има познания и софт. https://mirva2.com/ключарски-център/

бул. Александър Стамболийски 186

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, joro-120L написа:

Влади, обърни внимание на мнението на Ицо. Щом не ти светят плафоните при изкаран ключ, значи там, където трябва, отива инфо, че ключът е в патронника.

Щях да пробвам на моя Супърб дали заключва с вкаран ключ, но не намерих втория. Не знам къде съм го заврял, а стоеше на точно определено място с години. Нямам никакъв спомен. И това го констатирах, благодарение на твоята тема. :)

Започнах със смяна на клеморед, оказа се че и старият работи коректно. Палчето което отчита дали ключът е изваден вътре в самият патроник работи. Май качих клипче по горе. И аз мислех че щом не се включват плафоните при изваден ключ, има нещо нередно там. Смених с чисто нов и нищо....

С вкаран ключ заключва само през ключалката на вратата. През дистанционото не иска

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А таз убавиня, някой знае ли каква длъжност изпълнява. Пише термо бушон за прозорците. 

Хей, виж HERTH+BUSS ELPARTS Осигурителен автомат в приложението AUTODOC https://m.autodoc.de/herthbuss-elparts/1674854

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vladkant написа:

Започнах със смяна на клеморед, оказа се че и старият работи коректно.....

Да, чета, следя. С това мога да ти помогна. Не съм компетентен по темата. Според мен, първо трябва да разбереш, защо не светят плафоните при изваден ключ.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.