Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Поправка на ветробран

vladkant

Recommended Posts

Привет, преди няколко месеца си счупих ветробрана на шофьорската врата. Наложи се да отварям колата насилствено и го свалих за да мога да се пробвам да смъкна прозореца.

Т вчера (макар че бях обещал друго в една друга тема...), реших да го поправям. Намерих пластмасова кутийка от някакво китайско захранване от 12 влота на 5, прастмасата се оказа мека- подходяща за залепване и разтопяване. 

Поради липса на ацетон, взех хлороформ и в една чашка нарязах пластмасата на парченца. По лесно ще е ако е на стружки. Разбърках докато се получи смес като боза. Останаха и едри парченца, но като цяло свърши работа. 

Едната част от кутията я залепих директно към ветробрана, там където се беше счупил. Понеже се получи фуга на извивката и там залях със сместа. И за да подсиля цялата конструкция, го залях и от обратната страна. 

Целият ветробран закопчах на стъкло, за да съм сигурен че перото което влиза в уплътнението (де факто счупената част), ще е равна с останалата част. 

Довечера ще кача снимка и от крайният резултат 🙂

На едната снимка е счупената част, на другата залепената кутия преди да излея от обратната страна.

20250202_200043.jpg

20250202_172144.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крайният резултат. Малко съм изпуснал ъгълчето, но като цяло съм доволен 🙂

Малко шлайфане и полиране, мисля че ако го пръсна и с лак, ще скрия съвсем последиците от това че не го облепих както трябва. Ама нали си е мое, няма да се занимавам чак толкоз 😁

20250204_102551.jpg

20250204_102604.jpg

20250204_111413.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.