Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ръчна спирачка

Otherside

Recommended Posts

Здравейте, колеги

Имам едно питане относно ръчната спирачка. Лампата в таблото не свети, както и на abs - а. Не ми пречи,но ми се иска да си работи. Мислех си,че е от самото бутонче под лоста и го смених с ново. Към буксата на бутончето има ток. Фабията е 2005г. Възможно ли е да е нещо софтуерно изключена индикацията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Колега, PRR,беше абсолютно прав. Днес имах малко свободно време,за да сваля таблото и да погледна. Двете диодчета,на ръчната и abs - а ги няма. От какъв зор ще махаш крушките!?! Толкова ли си малоумен!?!

Има всякакви,на които им пречи главата...

• Объркан съм 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този,който е махнал диодите не е бил във връзка с мозъка си. Вместо да оправи явно наличен проблем,било му е по - лесно да махне диодите. Както и да е. Благодаря за точното предположение,колега

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичен номер на автоджамбазин вместо да оправят проблема го прикриват понякога това може да е престъпно опасно когато например са прикрили гръмнали съответно липсващи въздушни възглавници 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те не случайно тия лампи са направени да светнат при подаване на контакт - за да видиш, че ряботят. Но, най-вроятно, ремонта е бил скъп и просто са прикрили проблема за да се продаде колата. Уви - масова практика, при това не само в България :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли,с какъв размер са въпросните диоди? Мисля да дам таблото за презапояване 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси от някоя кола за части, най-малко за мостра или направо го дай на човек, който ремонтира табла, той би трябвало да знае какви са и от къде да вземе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,  ghost_rider

Мисля,че знам ,къде поправят табла - в Студентски някъде беше

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Срещу 20лв при кварталният жичкаджия и диодчета,сега всичко е точно

Отново благодаря на колегата PRR за правилната насока!

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.