Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Максимално ЕТ за октавия

gimini

Recommended Posts

Здравейте колеги! 

Наскоро си купих октавия 3 врс с 17 цолово джанти, които смятам да оставя за зимните гуми. Искам да я обуя с 18 цола джанти.

Трябва да уточня, че съм изключително некомпетентен относно ЕТ и J на джантите и какво точно означават те.. В този ред на мисли ми трябва помощ относно максималното допустимо ET и J за врс-а? Харесал съм си джанти с 30 ЕТ задни, 35 ЕТ преди и не знам дали ще опират някъде?

Благодаря предварително на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, skodafen написа:

Гуми 225/40ZR18 92Y джанти 7.5Jx18 ET51 49 - 53

Да видях по каталог как го дават. 

ЕТ 30 прекалено ли е? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че доста ще излязат навън. Моята дойде с джанти 8Jx18", ET44, не опира и стоят доста добре. Дори и да не опират във веждите, ще получиш по-голям разкрач и ще натовариш окачването. Ако се товари колата и при по-големи неравности, може би ще започнат да опират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, ghost_rider написа:

Струва ми се, че доста ще излязат навън. Моята дойде с джанти 8Jx18", ET44, не опира и стоят доста добре. Дори и да не опират във веждите, ще получиш по-голям разкрач и ще натовариш окачването. Ако се товари колата и при по-големи неравности, може би ще започнат да опират.

Благодаря! Нищо чудно да опира от вътрешната страна.. задните са 9 или 10 J..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ET-то ще компенсира донякъде прибирането навътре в калника, но с тази широчина на джантата, си е прекалено според мен. Най-добрия вариант е да ги пробваш, особено ако имат подходящ размер гуми на тях. От друга страна, колкото и да е силна колата, тия валяци няма начи да не ги усети.

Да не те заблуждавам, но виж на 19" с какви параметри е джантата, защото има и с такива и от там евентуално да си направиш някакво сравнение, но не вярвам да е повече от 8÷8,5J

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, baijoro написа:

ЕТ е разстояние, което се мери в милиметри.

Няма как 30 мм да са повече от 55 мм.

Точно при ЕТ-то колкото по-малка е цифрата, толкова по изнесени са джантите (разкрачена е колата). Затова разговорно може да срещнеш, че ЕТ 30 е повече от ЕТ 55, като в конкретния пример. Чисто математически си прав 30 не е повече от 55.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорих с колегата, който продава джантите. Каза ми, че той ги е карал на пасат 6 комби, при легнали полицаи ако минеш малко по бързо се чувало леко бъзвъне от вътрешната страна, а не отвън по калника.. не знам може и да го помоля за проба ако се съгласи.🤓

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, ghost_rider написа:

при ЕТ-то колкото по-малка е цифрата, толкова по изнесени са джантите (разкрачена е колата

Точно така е. Просто заглавието на темата трябваше да е за възможно най-малко ЕТ.

За пръв път чувам, че има разговорен вариант, който е наобратно.

Поздрави на всички!

И Честита Баба Марта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, baijoro написа:

Точно така е. Просто заглавието на темата трябваше да е за възможно най-малко ЕТ.

За пръв път чувам, че има разговорен вариант, който е наобратно.

Поздрави на всички!

И Честита Баба Марта!

Може би грешката е моя! Извинявам се за което. 

Честите баба марта! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.