Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем със задна лява светлина за спирачките

m65

Recommended Posts

Здравейте!

Имам нужда от малко помощ, евентуално.

Шкодата е Октавиа 2 - 2008 година, дизел.

От скоро имам проблем със задна лява светлина за спирачките.

Появява се грешка 00987.

Цялата конзола отзад, където се поставят лампите въпреки, че изглежда като нова, е ревизирана и са обработени всички контакти повърхности с контактен спрей.

Лампата за светлините при натискане на педала за спирачките, е подменена с нова, въпреки, че старата е здрава.

Когато демонтирам конзолата и махна лампата, и после я поставя и пак монтирам конзолата, лампата свети за около 3-4 натискания на предала за спирачките и отново след това не свети.

Ако някой е имал такъв проблем, би ли споделил, е ли възможно някъде по конзолата да е проблема?

Благодаря за отговорите....

Screenshot_20250307_133314_Carista.jpg

Screenshot_20250307_133956_Carista.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С каква крушка е заменена? Каквато е по спецификация ли? Ако е с по-мощна/по-малкомощна е съвсем очаквано да дава грешка. Ако съм се ориентирал правилно твоята крушка е 21W/5W.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, PRR написа:

С каква крушка е заменена? Каквато е по спецификация ли? Ако е с по-мощна/по-малкомощна е съвсем очаквано да дава грешка. Ако съм се ориентирал правилно твоята крушка е 21W/5W.

Заменена е със същата, каквато и си беше преди проблема, въпреки, че и тя е здрава - 21w/4w

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, че е само тя ...

Аз бих проверил:

• Бушоните - да няма "хлабав"
  • За всеки случай пак клемите контактуващи със самата крушка
  • При натиснат педал на спирачката разместване на кабелите и гледане дали няма примигване

... и последно при жичкаджия. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как точно е изпълнена конзолата с крушките , но на Фабия 3 редовно бера ядове с някоя крушка на цокъл - на плюсовия контактор (пластинката в центъра) редовно събира патина , която контактен шпрей не я лекува (основния недостатък , че е поцинкована , не е медна) .. решението - с тънка отвертка или нещо друго тънко и остро се почиства пластинката , с ножче или шкурка се почиства пъпката на крушката и вече няма проблеми .. и така всяка есен вече свалям стоповете , преглеждам , почиствам и няма проблеми .. пропусна ли - прилетта свалям я ляв , я десен стоп 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След обстоен преглед, и след като установих, че всичко по веригата и конзолата е наред, и след смяната на 3 броя лампи Boshe, се доказа, че проблемът е в самите лампи. От трите, само една работи без проблеми, вече четвърти ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.