Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Дали да си взема VRS ka?

Recommended Posts

преди 8 минути, PRR написа:

Ааа, споко, PRR може да ти разкаже вицове и за Шкода :D 

Кажи един! :) За форда , знаеш ли как се намират резервни части?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, maxrpm написа:

Кажи един! :) За форда , знаеш ли как се намират резервни части?

Няма пък! Ще си ги пазя за събота на НИМ 😛 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в събота няма да смогна да дойда , та ще се възползвам , щом сте на темата вицове за Форд .. знаете ли , защо Форд няма музей?

Отговор - 98% от колите са още по пътищата и само 2% са успели да се приберат 🤣

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми е по - интересно , да чуя тея за Шкода , защото аз знам само тоя за реоаните на задното стъкло. Обикновено никой не се еб*ва с Шкода , дори и през соца, защото знаят че са бързи. Веднъж отивам с 120 ката, да се видя с Юли , да взема масло и филтър за Макса , ама съм след работа, кисел съм и бързам да се прибера. Човека , карал зад мен по цариградско и вика - тоя кара в лявата, нон стоп им бие къси -дълги , а те му правят път, защото с тея два кръгли фара , го мислят за BMW ... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С бюджет 0лв. И евнтуален старт от -10хилки ти не си нова кола. Даже и за старата нямаш силица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Аз в събота няма да смогна да дойда , та ще се възползвам , щом сте на темата вицове за Форд .. знаете ли , защо Форд няма музей?

Отговор - 98% от колите са още по пътищата и само 2% са успели да се приберат 🤣

Един Форд запалил през зимата и го кръстили Фокус,какво значи Ford - found on the road death 😁

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, silent написа:

С бюджет 0лв. И евнтуален старт от -10хилки ти не си нова кола. Даже и за старата нямаш силица.

Абе , за нова не съм , ама с 2006та ще се оправим . :) Ако Фабията се продаде по - бързичко, даже ще е по - удобно. Господ обича смелите, а от тази песен , знаем че всеки мрази красивите и умните . :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 30.03.2025 г. at 20:14, joro-120L написа:

Ники, не говори в мн. число, моля. :)

И на мен ми се видя прекалено това ограничение за магистрала, но не ме изненадва и очаквам вече всичко. Тоест, лишени от ефективност мерки. Освен това, приемам за чиста монета казаното във форума и особено от Гената. Имам му доверие и не проверявам.

Жоре , радвай се .. след една камара изписани партенки , официално ще намалят само с 10 км. максималната скорост по магистралите и с 20 по скоростните тангенти .. демек 130 км/ч за магистрала и 100 за тангентите.

Поне с това копираме германците :)

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ключа за Октавията , ще ми дойде от Гърция , за първи път , получавам нещо от Aliexpress от толкова близо. Започвам малко да се кефя толкова много , все едно си я купувам чисто нова :) Знам , че може и да не стане , но тогава очаквам импулсивна покупка меган k4m, което мисля че няма да е хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Жоре , радвай се .. след една камара изписани партенки , официално ще намалят само с 10 км. максималната скорост по магистралите и с 20 по скоростните тангенти .. демек 130 км/ч за магистрала и 100 за тангентите...

Поне с това копираме германците :)

Така по-бива. И без това в повечето случаи карам със 130.

Нищо особено. Връщат старото ограничение за магистрала и старите цени на винетките.

Преди, не помня колко години, винетките бяха на тези "нови" цени и ограничението на магистрала беше 130. Бат Бойко го повиши на 140, понеже е майстор на магистралите. Той от 20 г. е на власт, та не си спомням кога беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък сега карам със 150 по километраж. Това са 142 с Вишната и 146 с Туарега, тоест под границата за глоба.

При новото ограничение ще е 35 кинта фиш с отстъпката.

Ще ме карат пак да изчислявам с колко точно да карам, за да не ме догонват и приберат трибуквените и да не ми излизат бавнярите с 90.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

и да не ми излизат бавнярите с 90.

Бавняр по всяко време може да ти излезе. Особено бавнярка. Изнася се в лява лента на 100м. от колата пред нея, която смята да изпреварва. Стои в лява лента и не ще да се прибира. Няма да казвам как процедирам. Но така намаляваш процента на вероятност, да.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, joro-120L написа:

Бавняр по всяко време може да ти излезе. Особено бавнярка. Изнася се в лява лента на 100м. от колата пред нея, стои в лява лента и не ще да се прибира......

Вчера идвах до твоят край на Света - посока Пловдив се наложи 6 пъти да намалявам заради такива дебили, към София - само 4 пъти. Маскималната ми скорост беше 134 (на отиване) и 144 (на връщане) км/ч по темпомат, което ще рече 130/140 реални. В понеделник, по никакво време и с доста слаб трафик това, а ако беше петък следобед сигурно още щях да се возя по магистралата. 

Направи ми впечатление, че като изключа два камиона (тях ги разбирам), всички останали кретени бяха с регистрации Е, СТ, КН, А и една гръцка (тая специално ми идеше да я изблъскам от пътя). Не че нещо, ама явно карането в по-големите градове се отразява и на магистралното - ни една софийска или пловдивска кола не реши да ми се пречка, хората си ползваха огледалата и даваха път навреме.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Logrus написа:

Вчера идвах до твоят край на Света - посока Пловдив се наложи 6 пъти да намалявам заради такива дебили, към София - само 4 пъти. Маскималната ми скорост беше 134 (на отиване) и 144 (на връщане) км/ч по темпомат, което ще рече 130/140 реални. В понеделник, по никакво време и с доста слаб трафик това, а ако беше петък следобед сигурно още щях да се возя по магистралата. 

Направи ми впечатление, че като изключа два камиона (тях ги разбирам), всички останали кретени бяха с регистрации Е, СТ, КН, А и една гръцка (тая специално ми идеше да я изблъскам от пътя). Не че нещо, ама явно карането в по-големите градове се отразява и на магистралното - ни една софийска или пловдивска кола не реши да ми се пречка, хората си ползваха огледалата и даваха път навреме.

Кюстендил, Бургас и Варна са особено опасни 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Miri написа:

.... Варна са особено опасни 

Внимавай с приказките, че ако те чуе жена ти, ще спиш при кучето 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа с нея бях като се сбърках от рефлекси на варненската магистрала няколко пъти,щото тия там карат с 80 по магистралата . А и огледалата не знаят за какво са им,малко като мигачите на БМВ

Редактирано от Miri
Добавка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

И без това в повечето случаи карам със 130.

преди 56 минути, Izolini написа:

Аз пък сега карам със 150 по километраж.

Ице, няма да ти преча. Това е скоростта ми в активната лента. Ако има бавняри в активната и в изпреварващата има трафик, намърдвам се там и карам с темпото на колата пред мен. Ако съм сам в изпреварващата и някой ме застига, газ и се прибирам. Така, че няма да натискаш спирачки и няма да ти се изключва темпомата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Logrus написа:

всички останали кретени бяха с регистрации Е, СТ, КН, А

За Пловдив градско Х, СМ, К, РА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 31.03.2025 г. at 16:31, maxrpm написа:

Имах предвид Гърция, извинявам се. В Сърбия не съм карал, че там е скъп интернета.

В Гърция 110кмч има само на къси отсечки на магистрали, където са си спестили широка аварийна лента или изобщо я няма, за да не преправят мост и тн! 130 е масовото ограничение! Но в там няма камери засега, имат ръчни ретро радари, само за светлата част от деня и голям толеранс в скоростта - 15кмч! На магистрала спокойно си караш, не висят на “хранилка” на местата със 110кмч и да те спират за 20 отгоре, ама ако са там и минеш с 30 повече ще те спрат! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, b3lq7a написа:

имат ръчни ретро радари, само за светлата част от деня

Радваш много ... Усмихна ме рано събахлем.  :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, maxrpm написа:

Радваш много ... Усмихна ме рано събахлем.  :) :)

Все едно стреля с въздушна пушка по врабче…!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.