Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Максимален размер гуми Шкода Октавия 3

schetovoditelja

Recommended Posts

Здравейте колеги, притежавам Шкода Октавия 3 Комби 2014г. Въпроса ми е какъв максимален размер гуми мога да сложа. Колата е със стоковите алуминиеви джанти и гуми 205/55/r16. Повдигнах я отпред и отзад с подложки 30 мм. Мога ли да монтирам 215/60/r16? Извинявам се ако темата е дискутирана, но не можах да намеря нищо конкретно. Предварително Ви благодаря. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според калкулатоара е допустимо  според мен няма да опира, но засилужава ли си за +11 мм височина 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, 4е4о написа:

Заповядай:

https://www.wheel-size.com/size/

Добър ориентир е

Благодаря, мисля, че ще станат, без да опират, а междувременно намерих и един клип в нета, където са тествани гуми с този размер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, skodafen написа:

Според калкулатоара е допустимо  според мен няма да опира, но засилужава ли си за +11 мм височина 

Благодаря, аз ползвам Шкодата, като втори, работен автомобил, карам с нея по вилите косачки, тримери и т.н., товаря я със строителни материали до морето, а и пред блока бордюрите са високи. 11 мм от гумите, 30 мм от подложките и самата кола има някакъв пакет лоши пътища още 15 мм, близо 6 см общо, което ме устройва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става и няма да опира. Друг е въпроса, че този "сувски" размер гуми е на цената на стандартната 18ка и разликата в диаметъра  им с джантата  е 5мм. Отделно разлика в разхода и ще има отклонение в километража между 90 и 130 около 5км/ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма грижи с този размер! Няма да закача никъде, ако джаните са до 7,5 широки и с нормално ет - до 35-40! Ю

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.03.2025 г. at 9:06, Penata написа:

Става и няма да опира. Друг е въпроса, че този "сувски" размер гуми е на цената на стандартната 18ка и разликата в диаметъра  им с джантата  е 5мм. Отделно разлика в разхода и ще има отклонение в километража между 90 и 130 около 5км/ч.

С 18ка и то на 45 по черни пътища не е гот да караш… също и да катериш бордюри не е препоръчително… 215 60 16 е съв гума, нормално да е скъпа! Ще дава 0 на 0 километраж с ГПС като скорост, други дертове няма! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.