Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Светещи стопове

Caracalla80

Recommended Posts

Колата е октавия 2 1.6 105к. cayc motor 2010. Стоповете светят постоянно след смяна на стоп машинка никакъв ефект, дали може да е от BCM ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм.. Най-добре разкачи машинката и, ако продължават да светят, най-вроятно имаш някъде късо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак светят и на извадена стоп машинка, тя се намира отпред на спирачната помпа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... Не знаех. При Супърб/Октавия са вътре над самия педал. Освен това машинките са две - една на спирачките, една на съединителя. Споделям, за да не е станала грешка коя стоп машинка се сменя. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази е на спирачната помпа, явно body modula прави мизерии и стоповете светят ако някой е имал такъв проблем да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, Caracalla80 написа:

Пак светят и на извадена стоп машинка, тя се намира отпред на спирачната помпа

Да не би да бъркаш стоп-машинката с нещо друго. Не съм виждал такова животно, да е при помпата, а и там какво я задейства? Ако някой колега с О2 не го мързи да залегне да погледне над спирачния педал дали има машинка, нека сподели, пък и снимка няма да е излишна. Аз имам 1-ца и 3-ка, та нямам къде да проверя иначе веднага бих погледнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма машинка под  педала, сигурно е! Помпата има приставка и е на нея закачена с болт и я задейства чрез магнит, така е на този модел! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На дърти години ме карате да лежа под Шкодичко и на правя нискокачествени снимки 😁от мен толкова,че ме заболя кръста 

IMG_20250326_222424.jpg

IMG_20250326_222508.jpg

IMG_20250326_222537.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Miri написа:

https://youtu.be/NrZ_YfHx3m8?si=d8vgj7fVvnQf7FCE а иначе ето къде е

Благодаря за услилията, ама или наистина не е вътре машинката или не си успял да я хванеш в кадър. Освен това на твоята и липсва един (долен ляв) педал, но това едва ли е от значение. А видеото показва Октавия 1. Таква имам и знам, че е вътре над педала, но в случая не ни върши работа 🙄

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Като се свали кората под волана се вижда много добре ;)

Ето ТУК си го пише.
Сега обаче от сигурен източник получих информация, че има и такива модели с машинка монтирана на помпата.
А машинките прозвъня ли ги с мултицет за да си сигурен, че проблема не е в тях? Да не са постоянно затворени (ако вътре са се разместили пластините). Това, че едната е нова не е гаранция, че не е дефектна, макар и шанса да е малък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Машинката е на помпата ! Буксата съм мерил с мултицет и няма проблем, днес ще взема оргинална от VW и ще видя какво ще стане ако не тръгне с нея значи порблема отива към боди контрол модул! Преди това пак ще има проверка на жиците!

stop.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Caracalla80 написа:

Машинката е на помпата ! Буксата съм мерил с мултицет и няма проблем, днес ще взема оргинална от VW и ще видя какво ще стане ако не тръгне с нея значи порблема отива към боди контрол модул! Преди това пак ще има проверка на жиците!

stop.jpg

Или аз съм извънредно тъп или това е някаква извънземна технология , вместо обикновенното ключе на педала .. на мен това ми прилича на някакъв магнитен датчик , но как би могъл да запали стоповет 🤔

И все пак ако не те мързи и не е много сложно , свали кората над педалите и виж какво има там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Caracalla80 написа:

С новата машинка същата работа! Ще се ходи по мъките:)

Не мога да разбера защо продължаваш да купуваш машинки, след като по-горе ти казаха да разкачиш кабелите от машинката и да видиш дали продължават да светят. Не е буквално написано, но мисля че казва същото:

На 26.03.2025 г. at 10:25, PRR написа:

Най-добре разкачи машинката и, ако продължават да светят, най-вроятно имаш някъде късо. 

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Или аз съм извънредно тъп или това е някаква извънземна технология , вместо обикновенното ключе на педала .. на мен това ми прилича на някакъв магнитен датчик , но как би могъл да запали стоповет 🤔

Гена, не знам къде е машинката, но знам и такива, които не са на педала. На спирачна тръба са и задействат чрез налягането на спирачната течност след натискане на педала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кората съм я свалял и няма нищо ! Няма машинка под педалите:( Този датчик е закачен за помпата и това е !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това е стоп машинката. На педала няма. Исках лично да се убедя и търсих схеми. И търсейки, попаднах на същия проблем.

https://www.drive2.ru/l/510129415896694943/

На руски е. Превод на причината

Цитат

Проблемът е решен. Три проводника в общия кабелен сноп, близо до преградата между двигателното отделение и купето бяха протрити. Плюсът от датчика на стоп светлината е на късо с общия плюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Да, това е стоп машинката. На педала няма. Исках лично да се убедя и търсих схеми. И търсейки, попаднах на същия проблем.

https://www.drive2.ru/l/510129415896694943/

На руски е. Превод на причината

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията! В понеделник ще ходи на жичкаджия да видим какво ще кажат там!

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.03.2025 г. at 21:48, ghost_rider написа:

Не съм виждал такова животно, да е при помпата, а и там какво я задейства? Ако някой колега с О2 не го мързи да залегне да погледне над спирачния педал дали има машинка, нека сподели, пък и снимка няма да е излишна. Аз имам 1-ца и 3-ка, та нямам къде да проверя иначе веднага бих погледнал.

Асене, да знаеш че си със същата машинка. Дават я като резервна част за Октавия А7 2013-2020г.

п.п. и на мен ми е интересен принципът на действие, но не намирам такава информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, joro-120L написа:

Асене, да знаеш че си със същата машинка. Дават я като резервна част за Октавия А7 2013-2020г.

п.п. и на мен ми е интересен принципът на действие, но не намирам такава информация.

Благодаря Жоро, ще огледам, че ми стана интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.