Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем със стоп машинка - РЕШЕН

rosen1919

Recommended Posts

@joro-120L, машинката стои над педала, ако ме разбираш. В нормално състояние е постоянно натиснато буталото и съответно разпада веригата. Когато натиснеш, дори съвсем леко буталото се освобождава и вътре се осъществява контакта. Ако е по-късо буталото, педала дори и отпуснат не го достига и веригата е постоянно затворена.

На старат Фабия съм сменял, също и на някакви други ВАГ, някое служебно Кади мисля, та са били все на този принцип.

Виж тази в темата на О2 ме впечатли и ми напомни да вдигна капака и да огледам дали и при мен е на помпата на тройката.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, ghost_rider написа:

машинката стои над педала, ако ме разбираш. В нормално състояние е постоянно натиснато буталото и съответно разпада веригата. Когато натиснеш, дори съвсем леко буталото се освобождава и вътре се осъществява контакта. Ако е по-късо буталото, педала дори и отпуснат не го достига и веригата е постоянно затворена.

Абсолютно те разбрах. Действа обратно на това, което си мислих.

преди 15 минути, ghost_rider написа:

Виж тази в темата на О2 ме впечатли и ми напомни да вдигна капака и да огледам дали и при мен е на помпата на тройката.

Чакам резултат от проверката.:)  Ако разбереш и принципа, още по-добре.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, ghost_rider написа:

@joro-120L, машинката стои над педала, ако ме разбираш. В нормално състояние е постоянно натиснато буталото и съответно разпада веригата. Когато натиснеш, дори съвсем леко буталото се освобождава и вътре се осъществява контакта. Ако е по-късо буталото, педала дори и отпуснат не го достига и веригата е постоянно затворена.

На старат Фабия съм сменял, също и на някакви други ВАГ, някое служебно Кади мисля, та са били все на този принцип.

В допълнение на горното описание бих добавил: 

По принцип лостът на машинката е свързан с механизъм, посредством който има два възможни хода - работен (къс) и регулировъчен, който е много по-дълъг, от край до край. Преди монтажа/поставянето на машинката на мястото ѝ над педала, лостчето ѝ се издърпва докрай навън, така че дължината му да е най-голяма (в тази връзка странно звучи обяснението на майстора, че новата била по-къса от оригиналната). Ако това не се направи и лостът остане в междинно положение навътре, след монтажа тя ще е в положение все едно педалът е постоянно натиснат -> стоповете ще светят. След като се направи тази "калибровка" на актуатора на машинката, след монтажа педалът ще си дорегулира дължината на лоста. А след това при натискане и отпускане на педала лостът прави единствено късия ход, при който се комутират веригите за стоп-светлините.

Обикновено няма резба, лостът се регулира направо с натискане и издърпване на ръка чрез някакъв зъбчат механизъм (чува се щракане като от тресчотка).

Така че няма нужда да скъсявате или да въртите каквито и да било части на машинката! Просто монтажът не е бил извършен правилно най-вероятно.

• Благодаря 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги ,казуса се реши .Проблема беше в новата машинка .Видимо са еднакво дълги но самия ход на среагиране няма нищо общо със старата .Майстора ми показа нагледно за какво става на въпрос ,така че както писа един колега по нагоре ,продават страшни буклуци гледаш същото но вътре хода на превлючвателя няма общо.Дано съм бил полезен че от две където донесе само една стана .Извода е отиваш със старата и ги сравняваш дали щракат при едно и също положение .Благодаря на всички които се опитаха да помогнат ,е за това го Обичам този Форум🙂Пожелавам на всички много безаварийни километри

• Благодаря 2
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• PRR changed the title to Проблем със стоп машинка - РЕШЕН

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.