Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Консумация на енергия

Ruseff67

Recommended Posts

По-скоро ми прилича на прекалена консумация от, примерно, телефон. Особено, ако е пуснато бързото зареждане. Такова не е предвидено в колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, PRR написа:

По-скоро ми прилича на прекалена консумация от, примерно, телефон. Особено, ако е пуснато бързото зареждане. Такова не е предвидено в колата.

Тя би трябвало да е изчислена за такива неща .. един телефон , дори и при 4А не би трябвало да е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, The Best Forman написа:

Тя би трябвало да е изчислена за такива неща .. един телефон , дори и при 4А не би трябвало да е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Ruseff67 написа:

Не се активира и старт стоп системата

Нормално е - има няколко условия , които трябва да са изпълнени за да се активира. Подозирам , че заводски е завишено минималното напрежение на акумулатора , под което системата плюе тази грешка и не гаси двигателя. На колко години е колата и възможно ли е акумулатора да е пътник .. може да се провери с товарна вилка колко живот има в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, The Best Forman написа:

Нормално е - има няколко условия , които трябва да са изпълнени за да се активира. Подозирам , че заводски е завишено минималното напрежение на акумулатора , под което системата плюе тази грешка и не гаси двигателя. На колко години е колата и възможно ли е акумулатора да е пътник .. може да се провери с товарна вилка колко живот има в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Ruseff67 написа:

Колата е 2021г. акумулатора е на 1 година 

Три години ми се струва малко да изкара акумулатор за първо вграждане .. за всеки случай проверете настоящия в някой магазин или от където е купен и после в ЕураТек да проверят и колата как зарежда и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, Останах с впечатление, че това е менюто на медията и затова писах за телефон.

Иначе и при мен старт-стопа престана да се задейства, като поумря акумулатора. Покрай това почна и да сменя избора на показанията на таблото, не на медията. След смяната на акумулатора, който по замерване беше около 10% жив :D, всичко си дойде на мястото. Но оригиналния, при мен, изкара 5+ години, този май вече кара 3та. Та, както казва Гената, само за три години да го съсипе и сега втори ... нещо не е наред. Да я замерят в ЕТ (може и на друго място) да се види колко е разхода в покой и дали зарежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, PRR написа:

Така, Останах с впечатление, че това е менюто на медията и затова писах за телефон.

Иначе и при мен старт-стопа престана да се задейства, като поумря акумулатора. Покрай това почна и да сменя избора на показанията на таблото, не на медията. След смяната на акумулатора, който по замерване беше около 10% жив :D, всичко си дойде на мястото. Но оригиналния, при мен, изкара 5+ години, този май вече кара 3та. Та, както казва Гената, само за три години да го съсипе и сега втори ... нещо не е наред. Да я замерят в ЕТ (може и на друго място) да се види колко е разхода в покой и дали зарежда.

Преди 17 часа, The Best Forman написа:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Ruseff67 написа:

Явно акумулатора не е сменян.

преди 6 минути, Ruseff67 написа:

Явно акумулатора не е сменян.

Ще сложа нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Ruseff67 написа:

Би трябвало не е правилно! USB стандарта се промени много пъти, като USB-C, при което реално има комуникация между зарядното устройство и зарежданото устройство, не много популярно при автомобилите. Там порта си е просто USB и, ако устройството се опитва да харчи (т.е. опитва се да зарежда с) повече от колкото порта може да даде ще изкара такава грешка. Не мога да намеря, колко точно е лимита, но май е 1.5A, т.е. около 7.5W. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новите коли при смяна на акумулатор искат кодиране за нов акумулатор, инак и новия акумулатор се скапва. Особено AGM с времето им се променя много начинът на зареждане.

Може да иска и ъпдейт на някой софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ивчо , това се прави при смяна на вида акумулатор .. ако слагаш от същия вид , компа си мери вътрешното съпротивление и зареденост и си конфигирира алтернатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.