Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Покупка на нова кола

Recommended Posts

Здравейте, мисля да се възползвам от Великденските промоции на шкода,обаче съм пред дилема октавия 2.0 тди 150к.с. или 2.0 тси 204к.с 4х4 ниво на оборудване при дизела едишън 130 при бензина едишън. Кои двигател да избера? Кои е по надежден и по здрав ? Благодаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това поколение и двата са безпроблемни. Драмите с бензиновите мотори на ВАГ ги решиха с gen 3 (2017г. и нататък).

Ако ще караш много градско, къси разстояния или търсиш повече вървеж - бензина. При обратните хипотези - дизела. Този бензин при каране по ограничения извън града ще ти дава 8/100. Дизела при същото каране ще дава 5.5/100, да не кажа и 5/100 :) Разликата във вървежа ще е като за 100 коня повече/по-малко, не като за 50-60 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Cholakov92 написа:

Здравейте, мисля да се възползвам от Великденските промоции на шкода,обаче съм пред дилема октавия 2.0 тди 150к.с. или 2.0 тси 204к.с 4х4 ниво на оборудване при дизела едишън 130 при бензина едишън. Кои двигател да избера? Кои е по надежден и по здрав ? Благодаря !

Всичко зависи от това къде ще се кара колата. Ако е над 40% градско - бензина. Ако е под 30% градското - дизела. Междинната зона е според предпочитанията на бъдещия собственик. Основният ми аргумент е екологията на дизеловия двигател, който определено не харесва градското каране, особено на къси разстояние (моя опит - 10км+ за да загрее зимата). 

Успех и скоро да се похвалиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар че карам само дизели вече 20 години, за себе си бих избрал 2.0 тси. Това разбира се при годишен пробег до 15 000 км годишно, в който делът на градското не е 5-10%.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.