Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Тонколона на предна врата

jarrett

Recommended Posts

Забелязах че част от картона на тонколоната се е скъсала, нитована е за металната част та как се сменя ако някой я е сменял!!?? 

IMG_20250519_200158.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са попнитове. Разпробиваш ги с бормашина и подходяща бургия. След това с попнитачка новият говорител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ли да сваля металната част за която е хваната колоната  или така направо да махам митовете...?? Къде може да се купят такива колони?!? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам. Не съм виждал на живо. Снимката не дава много ясна представа. Особен ми се вижда говорителя. Изпъкнал напред, а закрепването назад. Не е като традиционните фланци. Огледай и прецени. Ако се държи на попнитовете, това е начина. Не е задължително да вземеш същия говорител. Важен е рамера да пасне в отвора, омовете точно и ватовете - около.

Бръжди ли, какво му е. Намажи скъсаното с лепило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да при по басовите тонове се чува нещо като дрънкане или жужене, има ли начин да се залепи картона на тонколоната и с какво лепило ако става добре не съм го правим това??? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.ekodily.cz/e-shop/skoda-fabia-i-12-12v-bme-azq-manual-0-5-4700000000-64-5-reproduktor-dvere-6y0035411c/

6Y0035411C им е парт номера - предполагам че могат да намерят нови и у нас. По-добре ще е от лепена мембрана.

Закрепването не е нужно да е с нитове, става и с винтове и монтажни пластини https://gmoto.bg/montazh-na-obtekatelya-vintova-plastina,185310.html

Пуснах първите сайтове дето намерих, просто за ориентир, не е реклама.

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорителят подлежи на ремонт. Ако не ти се търси нов, занеси този на майстор да го направи. Може и така, както е монтиран, да си каже мнението. Като гледам, май гънката е цепната долу. Окачването на мембраната. От некачествен материал е и старее. Не е проблем. Сменя се с нова.

Не ми се е налагало да ползвам такива услуги и не мога да препоръчам човек.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ремонт+говорители+пловдив

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, joro-120L написа:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ремонт+говорители+пловдив

Потвърждавам  за въпросния сервиз, в гараж под Гиганта от западната страна. Прецени добре струва ли си да ремонтираш, защото вероятно и другия говорител е "уморен" вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, joro_kem написа:

Прецени добре струва ли си да ремонтираш, защото вероятно и другия говорител е "уморен" вече.

Като му дойде времето, прави и другия и ги забравя. Най-вече се уморяват гънките.

Аз не бих ремонтирал, ако ги има оригинални, достъпни, и изгодна цена. За сега, това не става ясно. Не бих се занимавал с поръчки от Чехия, ако това е варианта. Втора ръка, също. Бих ремонтирал този. То не се знае и какъв точно е дефекта и какви пари ще вземе майстора. Би трябвало да не е като за нов. Не е изключено да му сложи и по-качествени гънки, казват се и гофри, от оригиналните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

43 лева е в Еуратек говорителят, с поръчка, по партидния номер, даден от Майстор Чафо @Logrus.

5dc91f8d93eef_xl.thumb.jpg.52f09af9f67ec398560e404be631f4a8.jpg

5dc91da0ecae9_xl.thumb.jpg.7a9f58ff6ec9ca5b660be58411d93ab4.jpg

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, РусенскоВарено написа:

43 лева е в Еуратек говорителят

Така става. :)   По-добре, нов.

Говорителят го оправихме, сега да видим закрепването.

Преди 8 часа, Logrus написа:

Закрепването не е нужно да е с нитове, става и с винтове и монтажни пластини 

Чавдаре, единствено ме притеснява от вибрациите да не се саморазвият винтовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще са необходими и 4 броя от тези:

НИТ 4.8x15 ТОНКОЛОНА

Партиден номер:

N90765701

Цена: 1.14 лв.

54e21e66a4d3d.jpg.e44d57fd4b79fb6933669bc1299fa1d1.jpg

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, joro-120L написа:

Говорителя го оправихме, сега да видим закрепването.

Чавдаре, единствено ме притеснява от вибрацията да не се саморазвият винтовете.

Жоре, на всичките ми рендета, на Пежо-то ми, преди това на Фелицията и доста други мои коли, говорителите бяха/са монтирани или с такива монтажни скоби, или директно с винтове в тенекията. Досега паднала колонка не съм имал, а повечето от тях са със значително по-мощен бас от тези на Фабията. За мен поне е по-разумно да са на винтове, ама всеки си решава сам 🙂 

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Logrus написа:

Жоре, на всичките ми рендета, на Пежо-то ми, преди това на Фелицията и доста други мои коли, говорителите бяха/са монтирани или с такива монтажни скоби, или директно с винтове в тенекията. Досега паднала колонка не съм имал, а повечето от тях са със значително по-мощен бас от тези на Фабията. За мен поне е по-разумно да са на винтове, ама всеки си решава сам 🙂 

да проблема е  мембраната която старее и става като стара хартия като я бутнете се разпада, има прорези в долната част и в страни ...

относно захвата по лесно ще е със самозавивни винтове за ламарина друг е въпроса дали ще стане сполучливо

относно ремонта някъде четох че я мажат с С 200 и отгоре слаган тоалетна хартия за слепване дали става добре незам

но е и вариант нови...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.