Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Фабия 3 DSG 1.2 vs 1.0.

The Best Forman

Recommended Posts

Разглеждам някакви хечбеци и се зачудих откъм икономичност 1.2 или 1.0 TSI ще е по-икономичен за градска кола? Ръчната скоростна кутия ми е ясна долната граница ако не вися на светофари , но автомат сефте видях , че е правен , когато sando2 взе неговата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.2 или 1.0 TSI  разлика почти няма в разхода, 1.2 -то си върви по-добре. Автомата - първо засичане - 50 лв. бензинче, около 270 км., беше по-студено, сега малко се постопли, малко намали разхота, но пък аз си я натискам малко, в рамките на разумното. Още не мога да свикна с автомата, до де тръгна и вече 70 км, айй намаляй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, sando2 написа:

1.2 или 1.0 TSI  разлика почти няма в разхода, 1.2 -то си върви по-добре. Автомата - първо засичане - 50 лв. бензинче, около 270 км., беше по-студено, сега малко се постопли, малко намали разхота, но пък аз си я натискам малко, в рамките на разумното. Още не мога да свикна с автомата, до де тръгна и вече 70 км, айй намаляй.

270 км. с почти 20 литра ми се струва множко .. с моита правим 300 км. дълго плюс 400 км. с близо 40 литра с всички екстри - ако ми е студено - парно , ако ми е топло - климатик. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С моята бивша Фабия Комби 1.0, 110 коня, 6М - ръчна кутия среден разход по касови бележки беше 6.79л/100км с преобладаващо градско (Софийски трафик).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, The Best Forman написа:

270 км. с почти 20 литра ми се струва множко .. с моита правим 300 км. дълго плюс 400 км. с близо 40 литра с всички екстри - ако ми е студено - парно , ако ми е топло - климатик. 

Както казах, първо засичане, само градско, в големи задръствания, + това е автоматик, мисля, че е приличен разход и си я настъпвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

тъй като е сравнително рядка комбинация - Фабия и автоматик си позволявам да споделя.

Фабия 4 1.0 TSI DSG 6500км само в София с разход 7.33л

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.