Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с климатроника

roshko_

Recommended Posts

Здравейте на всички, дойде време и аз да се оплача , карам О3 2.0tdi 4x4 2014... Общо взето имам проблем с климатроника, нагласям да духа на най-ниската температура и на макс силата на вентилатора, но едвам едвам охлажда ( според мен от студ би трябвало да ми паднат ноктите, а не е така) . Правих калибрация на клапата, ефект няма, фреона е на макс и пак ефект няма, сменен е филтър купе... И пак същото. Днес жената я е закарала на някакъв майстор, който се занимава само с климатични инсталации по автомобили, замерил налягането и то било добре. Според него, трябва да започнем да сменяме нещата едното по едно , докато стигнем до проблема, съвета му е да започнем първо от " терморегулиращ вентил" (каквото и да е това), и ако няма ефект, продължаваме със следващото което е наред.

1. Дайте някакви съвети къде може да е проблема ако някой се е сблъсквал с нещо такова

2. А къде се намира този винтил ако някой си има на представа ( трябва ли да се сваля цялото табло)

Благодаря предварително на всички

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, roshko_ написа:

Здравейте на всички, дойде време и аз да се оплача , карам О3 2.0tdi 4x4 2014... Общо взето имам проблем с климатроника, нагласям да духа на най-ниската температура и на макс силата на вентилатора, но едвам едвам охлажда ( според мен от студ би трябвало да ми паднат ноктите, а не е така) . Правих калибрация на клапата, ефект няма, фреона е на макс и пак ефект няма, сменен е филтър купе... И пак същото. Днес жената я е закарала на някакъв майстор, който се занимава само с климатични инсталации по автомобили, замерил налягането и то било добре. Според него, трябва да започнем да сменяме нещата едното по едно , докато стигнем до проблема, съвета му е да започнем първо от " терморегулиращ вентил" (каквото и да е това), и ако няма ефект, продължаваме със следващото което е наред.

1. Дайте някакви съвети къде може да е проблема ако някой се е сблъсквал с нещо такова

2. А къде се намира този винтил ако някой си има на представа ( трябва ли да се сваля цялото табло)

Преди години колега с Фабия се оплакваше от липсата на охлаждане от климатика и по спомен се оказа , че датчика за температура в купето се беше задръстил с мъх и всякакви миязми и отчиташе грешно температурата в купето , от където нивата на температурата на въздуха от климатика не беше достатъчно ниска. Погледнете на живи данни какви са показанията на датчика спрямо калибриран термотър.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, roshko_ написа:

И мен жената ме прати при майстор в Варна нейн познат който се занимава от 100 години с климатици,искаше да сменя компресор,малка перка и тн - 1000+ лева с работата 😞 дойдох си в София минах през Пепино и за доста по-малко пари сега в Шкодичко е хладилник ,нужно беше да се смени само малката перка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, има шанс и моторчетата (има ляво и дясно и са разлни като част и каталожен номер) на клапите да са се прецакали и просто да седят в дадено положение. Мисля че могат да проверят от Вас, без много разглобяване - потърсете клипове в тубата. Ако тотално не работят, мисля, че чак тогава трябва да набие грешка и при диагностика (не пречи да пуснете една и да видите, може пък да има нещо.)

Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.