Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Много странен проблем с аларма.

Деян

Recommended Posts

Здравейте!

Вчера лармата на колата ми направи много странен проблем.  След  натискане на бутон за отключване в ключа вратите се отключиха, но при отваряне на врата колата започна да пищи.  Излязох, и я заключих, но тя докато не си изпя песента не спря. Опитах отново да я отключа и пак същото. Алармата остава в режим охрана. На пищяща кола започнах да отварям всички врати и капаци да видя дали няма блокирал. Е нямаше. Събрах махалата. По ъвет от знаещи реших да откача акумулатора за момент - никакъв ефект. В момента на закачане на плюса и почва да пищи. Имам автоасистанс и се свързах и с тях, но те можели да помогнат само ако колата е обездвижена. А аз успях да я запаля въпреки, че при палене тя пак започва да пищи. Да сваля кабела от сирената не беше оферта защото я чувах някъде под лява предна гума и не я виждах въобще. Реших да пътувам така свиреш. (прибирах се от Пловдив за Ихтиман). Е да ама като малко се раздвижи колата и алармата е оправи. Заключвам отключвам и тя работи.. Сега я изчетох с VCDS, но няма нищо записано. Незнам дали е фабрична алармата, но е с управление от оригиналния ключ на колата. С обемни датчици и паник бутон с с индициращ диод.

Исках да питам имал ли е някой подобен проблем. В понеделник ще се ходи и до Шкода, най-малкото за да ми дадат някакво ръководство ако е тяхна алармата,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ръковоството на О1 четох преди 2-3 дни, че сирената си има батерия, чиито живот е около 5 години, аз сирена или батерия на сирената не съм сменял, но такива аномалии май се получават при по-продължителен престой и изтощени батерии - разбирай тази на сирената и акумулатора на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност и двете са оригиналните или с други думи на 6-7 години. Утре така или иначе ще се говори и с ЕТ и ще следя проблема дали ще ескалира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично моя съвет е - изкорми този атавизъм (алармата) .. тъй като чета , вероятно КАН аларма , която има +/- и КАН .. намираш я , разкачваш жиците и приключваш .. колата има двойно заключване и имобилайзер в ключа и ако реши някой да и посяга , тази аларма няма да го спре .. вероятно или батерията и е свършила , или самата сирена е за в кофата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братовчеда имаше същия бъг при него се беше получило от слаб акумулатор той я разкара 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.