Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички. Предполагам темата е повдигана многократно, но търся актуална информация за шкода октавия 3 комби. Дилемата е между 1.6 tdi и 2.0 tdi 150 коня задължително с ръчна скоростна кутия. Кой от двата мотора е по-безпроблемен? За 1.6 tdi четох, че с дюзите създават проблеми, но ги дават една идея по-икономични. Върху 2.0 нямам наблюдение. Има ли слаби места като цяло модела, корозии по купето, проблемни датчици, агрегати т. е. като цяло надеждна ли е като октавия 2? Ще се ползва за семеен автомобил като търся екзмпляр с високо ниво на оборудване. 4х4 варианта не представлява интерес за мен. Ще се радвам да споделите своя опит за автомобила или да се насочвам към друг модел. 

Публикувано

Първо кажи какъв е бюджет имаш моята препоръка е 2.0 но за да няма неприятни изненади да е около 100-150 к км но цените им са доста високи говорим за около 25-30к+ лв

Публикувано

Здравей Пламене,

Задължително 2.0 150 к.с. Нямам наблюдения на тези мотори, но имам мнение на човек, който разбира и му имам доверие.

Преди година, мой съсед си купи О3 фейслифт, 2.0 150 к.с. DSG, комби, нов внос. Може би това, че имам Супърб оказа влияние и се насочи към Шкода. Държеше да е дизел. Помоли ме да му препоръчам сервиз за диагностика на колата, преди да я купи. Обадих се на Ицо от сервиз Люси в Пловдив за час. Първият му въпрос беше - Какъв е мотора? Казах му 2.0 150 к.с. Отговорът беше - Може! Добър двигател. За предпочитане е пред 1.6 ... И ми изброи недостатъците на 1.6, но кой да помни, като не ме касае.

Публикувано

Привет, ще разкажа моя опит с моята ОК3. :)

А именно - комби, ръчка, 2.0 TDI, 150к.с , 2014г. CKFC двигател (тоест няма AdBlue, моята няма и Start/Stop, което считам за бонус откъм липсва на проблеми с тези системи). 

За 32 000км (2 години и няколко месеца) до сега съм страшно доволен. Първоначално обслужена при Пепи (Pepino) и от тогава до сега само масло и филтри (през 10 000 км). Разход среден за този пробег - 5.5л / 100км (под 14лв на 100км). Събира страшно много, аз си я ползвам стабилно за всякакви габаритни товари (успях да вкарам метална врата за мазе 1.90см :D и да затворя багажника, не много широки изделия до 3м дължина макс, влизат също :D). Возията е супер, в момента съм с 16", но си взех 17" и живи и здрави ще видя как е с тях следващото лято.

Съвет от мен - потърсете си автомобил с фаровете с лупи, не че няма решение и на обикновенните фарове (както направих аз, plug&play фарове с лупи + LED крушки). Ако има голямата медия - MIB 2.5 (мисля, че тръгва и Apple & Android директно) - бонус е.

Задължитено преглед при доверен майстор, който знае болежките на VAG + качествена диагностика.
При обслужването да се обърне внимание - на семеринга на коляновия вал - течове, да се смени ремъка в картера - при смяната на ангренажа. На скоро разбрах, че трябва и капака на клапани да се оглежда добре и дали има омасляване/локвички около дюзите (бил проблемен и консуматив, може би смяна на 60-80 000км) аз за момента не съм го сменял от както колата е при мен колата. Да няма силика гел и да е бистър антифриза в казанчето. Проверка на струята на парното/климатика според степените - имат проблем често срещани проблеми с клапите (забиват в дадена позиция).

Сигурно има и друго, но не се сещам в момента. Успех в търсенето! :)

• Одобрявам 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.