Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

На о3 при продължително пръскане от пръскалките и обилен дъжд от предното стъкло се стича в движение по предното странично и доста го цапа, случвало ми се е да не виждам огледалото при буря, а при свалени стъкло влиза в купето. Имам спомен, че съм чел във форума за пера от друга кола, които се слагат във фугата между колонката и стъклото и се оправя. Помня, че о2 има такова перо, дали ще стане… Дайте съвет за лечение! 

Публикувано

Ветробрани

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 8 часа, b3lq7a написа:

Помня, че о2 има такова перо, дали ще стане…

Няма, стича се страшно!

Публикувано

Предполагам, че за това говориш. Да знаеш обаче, че ще ти завихря въздуха и може да има неприятен шум...

anyone-know-how-to-remove-this-wind-water-deflector-part-i-v0-ujvxeedwoog91.thumb.jpg.3837d9ab9bb2b14b3292af054dc829f9.jpg

• Благодаря 1
Публикувано
На 13.08.2025 г. at 15:12, zloQQ написа:

Предполагам, че за това говориш. Да знаеш обаче, че ще ти завихря въздуха и може да има неприятен шум...

anyone-know-how-to-remove-this-wind-water-deflector-part-i-v0-ujvxeedwoog91.thumb.jpg.3837d9ab9bb2b14b3292af054dc829f9.jpg

Да, за това говоря! Имам спомен бях чел някъде, че се слага от друг модел Шкода/ВАГ?

Публикувано
На 13.08.2025 г. at 9:10, Izolini написа:

Няма, стича се страшно!

А като е мокро след топене на сняг идва момент да не виждаш през страничното като караш по-дълго…

Публикувано
преди 59 минути, b3lq7a написа:

Да, за това говоря! Имам спомен бях чел някъде, че се слага от друг модел Шкода/ВАГ?

Супърб 2 ги има заводски. Не знам дали са точно същите, за да ги ползваш. Не съм усетил повишен шум от тях.

На 13.08.2025 г. at 15:12, zloQQ написа:

Да знаеш обаче, че ще ти завихря въздуха и може да има неприятен шум...

• Благодаря 1
Публикувано
преди 2 минути, joro-120L написа:

Супърб 2 ги има заводски. Не знам дали са точно същите, за да ги ползваш. Не съм усетил повишен шум от тях.

Значи правилно помня, беше 2ра генерация, щом Ицо казва, че на о2 ФЛ няма ще да е от с2. Имам спомен, че на моята о2 преФЛ имах такива пера… 

Жоро, може ли да те помоля да направиш няколко снимки от близо и ако имаш шублер да ми измериш каквото можеш, предполагам застъпва стъклото, ако има опция да повдигнеш без да го разваляш също ще ми е от полза. 
Шум няма как да има - те са вертикални и по пътя на логиката без тях както е сега с канал между колоната и ръба стъклото е по-вероятно да има свистене при движение! Перото винаги ще е една идея над нивото на стъклото и колоната, а свирене се получава при завихряне в дълбочина… 

Публикувано
преди 48 минути, b3lq7a написа:

Жоро, може ли да те помоля да направиш няколко снимки от близо и ако имаш шублер да ми измериш каквото можеш, предполагам застъпва стъклото, ако има опция да повдигнеш без да го разваляш също ще ми е от полза

Разбира се! Точно това си мислих, преди да видя, че си писал.:) Каквото мога, ще измеря и снимам. Утре.

Застъпва от стъклото към 5 мм. Върви на клин, като долу е към 2 см и горе към тавана излиза почти на нула. Това е сега, на око. Виж в някой сайт няма ли го, като резервна част, да добиеш някаква представа за профила на закрепване. Иначе трябва да го свалям, а не ми се ще.

skoda-superb-ii-combi.thumb.jpg.10b01687db6eae1c8fb88809b84125f3.jpg

• Благодаря 1
Публикувано
преди 10 минути, joro-120L написа:

Разбира се! Точно това си мислих, преди да видя, че си писал.:) Каквото мога, ще измеря и снимам. Утре.

Застъпва от стъклото към 5 мм. Върви на клин, като долу е към 2 см и горе към тавана излиза почти на нула. Това е сега, на око. Виж в някой сайт няма ли го, като резервна част, да добиеш някаква представа за профила на закрепване. Иначе трябва да го свалям, а не ми се ще.

skoda-superb-ii-combi.thumb.jpg.10b01687db6eae1c8fb88809b84125f3.jpg

Жоре, може ли да ми пратиш ВИНа на твоята, най-лесно ми е да помоля в ЕТ да ми изкарат конкретните спесификации на перото така. Благодаря предварително. 

Публикувано

Имаш ЛС

• Благодаря 1
Публикувано
Преди 2 часа, b3lq7a написа:

Значи правилно помня, беше 2ра генерация, щом Ицо казва, че на о2 ФЛ няма ще да е от с2.

Иво, от С2 няма да стане. Сега ми светна, че комшията има О3, паркирана на улицата. Ходих да я гледам. Набива се на око, че стъклото на О3 върви почти успоредно с колонката и не е толко потънало в долната си част. Към 5 мм е. Докато на С2 там е към 2 см. Съответно и перото в този участък е по-високо. Там ще стърчи над колонката с поне 1 см. На примерната снимка на Супърба се вижда дълбочината в долната част и клиновидната форма.

Дължина на перото 75 см. Участъкът, който трябва да покрие при О3 е 80 см. Няма да има завършен вид. Стъклото на О3 е по-високо.

Мери се от фугата на предния капак до края на стъклото.

• Благодаря 1
Публикувано

Благодаря ти Жоро, че си се занимавал! Усещам, че си разбрал колко е неприятно това недомислие на производителя!
Ще помоля близък в ЕТ да направи съпоставка по чертежи на тия пера в наличните модели Шкода. Надявам се да намеря решение на този въпрос (сега се замислям дали на о2 ката ми не слагах от суперб 2 такива, но това е било преди 15 и повече години и затова да се бъркам, че тя е имала, а да помня сега, че съм чел някъде за Октавия 3)! Следваща стъпка е да се търси за друг модел от ВАГ групата, което да пасва! Но в никакъв случай няма да има допълнителен шум при поставяне на такова допълнително! 

• Одобрявам 1
Публикувано

Моля, за нищо.

преди 15 минути, b3lq7a написа:

Усещам, че си разбрал колко е неприятно това недомислие на производителя!

Да, карал съм такива и съм се справял. Нямах избор.

Даже сега разбрах от теб тези гуми за какво са били. :)

преди 15 минути, b3lq7a написа:

сега се замислям дали на о2 ката ми не слагах от суперб 2 такива, но това е било преди 15 и повече години и затова да се бъркам, че тя е имала, а да помня сега, че съм чел някъде за Октавия 3)!

По вероятно е да стават заменки, когато автомобилите са от едно поколение.

Публикувано
преди 7 минути, joro-120L написа:

Моля, за нищо.

Да, карал съм такива и съм се справял. Нямах избор.

Даже сега разбрах от теб тези гуми за какво са били. :)

По вероятно е да стават заменки, когато автомобилите са от едно поколение.

И аз се справям, но е неприятно и досадно да спираш, за да чистиш страничното стъкло. Последното ми решение беше да бърша с кърпички от ЛИДЛ (w5 домакински), със салфетка и вода не става... Най-кофти е, като спре да вали и изсъхне с мърсотията стъклото, а топ-а е да караш по залез в посока Изток или на изгрев на Запад. Също и някой да те осветява отзад на тъмно. Нищо не се вижда! Язък за новите оригинални чистачки и скъпата течност в казанчето 😂

• Одобрявам 1
Публикувано

На О1 също има,,но предполагам че стъклото е по-ниско съответно перата. Довечера евентуално ще мога да ги измеря. Не са гумени а метални с пластмасова облицовка.

Публикувано

Забравих да уточня. При С2 перото върви наравно с колонката. Като на снимката на Велко @zloQQ

На моята снимка има оптическа измама, сякаш перото стои под нивото на колонката. Този "ръб", който се вижда е външната, заоблена част на колонката.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.