Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги.
Става дума за Октавия 1 AXR.
От известно време забелязвам проблеми по таблото на колата. Първия проблем беше, че понякога на място, например на светофар или паркинг с или без вдигната ръчна спирачка, скоростомера започва да подскача, до към 30-40 км/ч. Обратно при движение, например на темпомат се получава едно ритане, защото зададената скорост е една и когато стрелката реши да пада, колата си подава яко газ. Това беше до преди няколко дни, когато скоростомера тотално отказа. Освен него спря да работи и километража. За съжаление, когато това се случи, колата беше в жена ми и тя не е забелязала дали останалите стрелки работят, но сега аз си я карам и другите показания си работят. До тук нещата ме насочват към датчик на скоростната кутия. Въпреки това разглобих таблото и го огледах под лупа за спойки. Изглеждаше си като ново. Сега обаче забелязвам друга аномалия. Започна да ми клати стрелката за горивото. Имам почти пълен резервоар паля и тръгвам, като започна да ускорявам по-рязко стрелката пада до 1/2 резервоар, връщам газта и показанието се връща там където трябва да е. А сега кажете ми този проблем пък от къде се явява?
Някакви насоки за датчика на кутията? Е ли възможно да го достигна и евентуално да го сменя отгоре ако сваля нещо или отдолу на канал? Дали има достатъчно място да го измъкна, че доколкото си спомням се намира на диференциала и сочи към купето, а там мястото не е кой знае колко? Ще приложа видеа, за онагледаване на проблемите.
П.п не обръщайте внимание на лампата за еърбега, загасих я. Светна защото правих проби и давах на контакт без да е захранено таблото, иначе няма проблем с нея.

Публикувано

@ghost_rider  Асене, обади се на този човек и питай. Има добри отзиви за него. Дори и да не е от таблото, може да те насочи. Само с табла се занимава и може да е имал такъв случай.

тлф. е от тази тема

гр. Стара Загора 0884980422 Наско

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.