Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Колата е 2.0 TDI 110 kw с ръчна скоростна кутия. Случва се при потегляне напред да тръгва назад и обратното. Проблемът изчезва след рестарт на двигателя. При диагностика не излизат грешки. Моля за мнения.

Публикувано
Преди 1 час, anigora написа:

Колата е 2.0 TDI 110 kw с ръчна скоростна кутия. Случва се при потегляне напред да тръгва назад и обратното. Проблемът изчезва след рестарт на двигателя. При диагностика не излизат грешки. Моля за мнения.

Този двигател да не се върти на обратно?! 😳

Публикувано
Преди 2 часа, anigora написа:

Допълвам, че колата е 4×4

Публикувано
Преди 1 час, anigora написа:

при потегляне напред да тръгва назад и обратното

Е как потегля напред и тръгва назад едновременно?

Може би искаш да кажеш, че включваш на първа скорост, а тръгва назад, пък на задна скорост върви напред?

Публикувано

Да

Публикувано

За пръв път чувам за такова нещо. Имайки предвид, че при ръчната кутия първа и задна са много близки на скоростния лост, мисля, че проблема е механичен.

Може би трябва настройка на превключването да се направи.

А това, че с рестартиране на ДВГ се оправя ми е загадка.

Публикувано
Преди 4 часа, ghost_rider написа:

Този двигател да не се върти на обратно?! 😳

И въздушният филтър става ауспух.:) Реверс? Стартерът не може да обърне посоката.

Има един вариант, за който се сещам. Не знам как са скоростите. Ако първа е до задна и ако има неизправност, луфт в привода от лоста до скоростната кутия, може да бърка предавките.

Адаш, писал съм с теб едновременно и казвам същото.

преди 59 минути, baijoro написа:

А това, че с рестартиране на ДВГ се оправя ми е загадка.

+1

Преди 1 час, baijoro написа:

Може би искаш да кажеш, че включваш на първа скорост, а тръгва назад, пък на задна скорост върви напред?

Зависи от наклона на пътя. ;)

Преди 5 часа, anigora написа:

При диагностика не излизат грешки.

А при диагностика на задкормилното у-во, излизат ли грешки? Някой друг качи ли се да я пробва таз кола?

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.