Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, шкода камик 1.5, 2024г., 14000 км. Втори път ми се случва и реших да помоля за съвет.  След продължително шофиране, или изкачване с ниска скорост, слизайки от колата се усеща остра миризма на изгоряло, отваряйки предния капак, първо не се пипа лоста за повдигане от топлина и миризмата се усеща над радиатора. Температурата показва   90 градуса, без отклонения.

Публикувано

Гледам колата е нова, да не би да регенерира филтъра да твърди частици и от високата t да е ? Нали вече и бензиновите имат.

Всъщност не съм запознат при бензинките как точно става.

Моята е дизел и като нова така миришеше, ама вече не. Сигурно "обгоря".

Публикувано

А случайно вентилаторите да обдухват на пълна мощност радиатора?

Публикувано

Благодаря ви , вентилатори при тази висока температура въобще не включват и второ сега забелязах след 2 часа престой дигна 90 градуса за 50-60 секунди

Публикувано

с какъв антифриз се долива камика

Публикувано
Преди 3 часа, angelov0406 написа:

Втори път ми се случва и реших да помоля за съвет.  След продължително шофиране, или изкачване с ниска скорост, слизайки от колата се усеща остра миризма на изгоряло

Може ли да разпознаете миризмата? Да не би да е на феродо?

Публикувано

не е феродо, по скоро като изорял контакт

Публикувано

Ако контакта е бакелитов, миризмата е като на феродо. Ако е пластмасов е на изгорял найлон.

Публикувано
преди 14 минути, joro-120L написа:

Ако контакта е бакелитов, миризмата е като на феродо. Ако е пластмасов е на изгорял найлон.

Аз ти разбирам мисълта, но не вярвам на 14к да е метнала съединителя. И бакелитови букси няма.

Дали някоя пластмаса не опира в корпуса на радиатора и когато скоростта е ниска и не се обдухва да се топи и да мирише?

Публикувано

възможно е, благодаря ви

Публикувано
преди 11 минути, Izolini написа:

Аз ти разбирам мисълта, но не вярвам на 14к да е метнала съединителя. И бакелитови букси няма.

Знам, че няма бакелитови букси в колата.:) Но по къщите има. Добре е някаква насока за типа миризма и колегата дава пример. Нормално е да няма никаква миризма, особено пък остра. Затова допускам всичко. Може колело да задържа. С ясното съзнание съм, че е чисто нова кола. Кой досега е казал, че колата му смърди на изгоряло?

Публикувано
преди 24 минути, joro-120L написа:

Кой досега е казал, че колата му смърди на изгоряло?

Аз! Беше чисто нова, влачих се като народна песен от Момчиловци до другия край на Смолян и обратно до Соколовци, след което по баира я настъпих колкото може, че и малко отгоре. Като стигнах на върха зад нея смърдеше на изгорели пилешки пера и не можеше да доближиш предния капак и ауспуха. DPF беше регенерирал.

Но Бай Жоро вече попита в тази насока.

Публикувано
преди 38 минути, Izolini написа:

Аз!

Ти си с дизел. Щом усещаш миризмата на Камика през монитора на компа, добре. ;)

Нали се сещаш, че имам tdi и нищо ново не ми казваш.

Публикувано
преди 7 минути, joro-120L написа:

Ти си с дизел. Щом усещаш миризмата на Камика през монитора на компа, добре. ;)

Нали се сещаш, че имам tdi и нищо ново не ми казваш.

Не само се сещам, а се съгласих, че не е регенерация в този случай.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.