Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Колата е Октавия 2 мотор 2.0 tfsi 200 от преди няколко дена в движение започна да мига чека и за момент заби като имаше вибрации във волана и педала на газта. На няколко пъти го направи това, че ми оставаха към 20 км до дистанцията..но само за момент..и после си ускори..но една идея по мудно. Като стигнах лампата си остана светната. Грешката misfire 2 цилиндър . На следващия ден размених свещи и бобина( по бобината имаше ръжда -на втори цилиндър) ..с фина шкурка ..отстраних я. Сложих с разменени позиции, изчистих грешка...текущо все още няма нова..но усещам че не е наред. След малко рисърч на потенциални причини...от свещи (не съм ги сменяш от как имам колата, но изглеждат ок), бобина, клапан pcv, инжектори, зацепване и вече глава. Отделно имам съмнение и за катализатор, и дали не е дал фира, че последните 10 дена при ускорение ..има забавяне.

Не ми се иска да ги карам едно по една на принципа проба грешка, затова ще помоля да ме насочите към място/сервиз където ще могат да хванат проблема ..а не на проби.

Или ако някой се е сблъсквал със същата драма.

И последно на живи данни..има една стойност която на втори цилиндър има 10 cnt..на всички останали седи 0...ако някой знае какво иде реч

IMG_20250922_155145.jpg

Публикувано

Здравей,

преди 51 минути, jojo написа:

Не ми се иска да ги карам едно по една на принципа проба грешка, затова ще помоля да ме насочите към място/сервиз където ще могат да хванат проблема ..а не на проби.

Обади се на @Pepino да я прегледа. 0888 900 960

преди 53 минути, jojo написа:

свещи (не съм ги сменяш от как имам колата, но изглеждат ок)

Какъв е цвета на електрода на свещта на втори цилиндър и различава ли се от останалите.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.