Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, колеги,

от около две години съм собственик на Шкода Октавия2 1.9TDI /105к.с/4х4/2006г от около 3 месеца се появи много странен проблем(поне за мен). Както си карам примигва ми чека и подгрева, колата забива муцуна за част от секундата и после си продължава без проблем(така започа). След това започна да гасне както си е в движение, отбивам встрани, въртя на стартера(ток има да те убия, но не иска да запали). Понякога не гасне в движение, а като паркирам някъде и отида да си свърша работа, при качване не иска да запали. Първоначално не ми направи впечатление, но в последствие се загледах в таблото и видях, че при подаване на контакт не съветват "чека" и "подгрева". Като изчакам някакво време, лампичките съветват и колата си пали без проблем, но докато не светнат няма палене, само върти. Лошото е че проблема се появява когато си поиска.... с две думи в момента имам кола с която не смея да тръгна извън града.

Ходих при няколко майстори, но никой не знае какво и е(защото като отида при тях, колата реално няма проблем) обяснявам им, питам ги , уж добри майстори по токовете, но никой не може да я оправи. И така вече няколко месеца....

Моля, ако някой се е сблъскват с такова чудо да сподели. Ще му бъда задължен! 

Публикувано

Някой от тия добри майстори закачи ли я на диагностика? Не е гаранция, че ще има записана грешка, но пък ако има, няма да има нужда от гадаене. Прилича ми на датчик за положения на колянов вал, той май не записва грешка, така че е по-трудно да бъде набеден, но според симптомите, си мисля за него.

При мен няколко пъти (например 2-3 пъти годишно) се е случвало, да върти повече от нормалното при топъл двигател, но пали. Никога не ми е гаснала. Мислех, че също няма да има записана грешка, но миналата седмица пуснах диагностиката и имаше записан датчик за положение на разпределителен вал (G40), или иначе казано датчик на Хол.

Публикувано

Това е записала като грешки, но казаха че не било от това. Грешките били, от това че съм си сложил мултимедия...

20250919_161135.jpg

Публикувано

Яааааа, имобилайзер! Той какво общо има с мултимедията?

Това ми беше другото предположение след датчика на коляновия вал, за който е писал Асен.

Публикувано

Забелязал ли си влияе ли се от времето, при мен в дъждовно време гаснеше и записваше грешка за датчик колянов вал. Проблема беше в протрити кабели от гофре.

Публикувано

Няма значение какво е времето, прави го когато си поиска.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.