Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, 

Колата е Октавия 3 2018г комби 2.0 TDI 4х4 DSG 7 на 215000км.Колата тресе при скорост 45-60км/ч и нагоре, като с увеличаване на скоростта трептенето е с различна амплитуда. (Все едно си в спортна кола, а съм на 16 цола). Тресенето се усеща не само на седалките, но във волана леко като вибрация и почукване. Също днес извънградско го правеше и на D и на N(тествах на свободна с около 80 км/ч). Пребалансирах гуми, смених ги (стана време за зимните) и пак го има. Ходих в сервиз, огледаха колата и казаха, че всичко е здраво и само се съмняваха в десен заден лагер главина. Сменихме го, но проблема остава. Търся съвети и идеи. Като казвам че тресе, не е нещо непоносимо, но се усеща и дразни. Ще съм благодарен за помоща! 

Публикувано

Кардан?

Публикувано

Кое по точно имате предвид, лагери, тампони ?

Публикувано
преди 5 минути, PRR написа:

Кардан?

Публикувано
Преди 2 часа, lakrizz11 написа:

Ходих в сервиз, огледаха колата и казаха, че всичко е здраво и само се съмняваха в десен заден лагер главина. Сменихме го, но проблема остава.

Що не пита тука. Щяхме да ти кажем, че не е от лагер главина. А и как са го определили, че е заден, па и десен.

Публикувано

В това не знам как точно са определили, но като цяло не бях чул нещо да вие или ромули 🙄 дразня се защото започват едни проби грешки

Публикувано
Преди 1 час, lakrizz11 написа:

но като цяло не бях чул нещо да вие или ромули 🙄

Точно това са симптомите. И без вибрация във волана.

По въпроса нищо не мога да кажа. Може да е от кардана, но не би трябвало да го усещаш във волана.

Другото е нещо криво, полувал. Гуми и джанти ги изключвам, защото си ги проверил. Те са най-вероятните причинители.

Преди 3 часа, lakrizz11 написа:

Проверка окачването на кардана за луфтове. Опорен лагер, карета.

Публикувано
Преди 3 часа, lakrizz11 написа:

Крив/дебалансиран кардан, тампони на кардана и всичко около него. 

Публикувано
Just now, PRR написа:

Крив/дебалансиран кардан, тампони на кардана и всичко около него. 

Благодаря ще се провери и ще пиша

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.