Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички, регистрирах се защото гледам такива шкоди дизел, бензин и ми излезе въпросната шкода от заглавието, но искам да питам какво да гледам че не съм много запознат ? Колата е купена чисто нова от Еуратек 2020г, била е служебен автомобил и се продава на 220 000км. Поздрави на всички! 🙂

Публикувано
Преди 2 часа, Pi6ligara написа:

Здравейте на всички, регистрирах се защото гледам такива шкоди дизел, бензин и ми излезе въпросната шкода от заглавието, но искам да питам какво да гледам че не съм много запознат ? Колата е купена чисто нова от Еуратек 2020г, била е служебен автомобил и се продава на 220 000км. Поздрави на всички! 🙂

Най-пагубното за двигателя е, че най-вероярно е обслужван на 30к км, както е по предписание от производителя, особено като се има предвид, че е служебна. От друга страна за да е на 220к за 5 години, тя е изминавала по над 40к км годишно, което е благоприятно. Поне е била карана доста на дълги разстояния и големия интервал за смяна на масло е донякъде оправдан. Аз забелявзам, че има голям интерес към този двигател, особено от хора, които не искат дизел, но все пак искат прилична мощност за голямото купе. Лично аз не знам за някакви проблеми с него. Имам 1,8tsi 180к.с, в Октавия 3 и ако може да бъде база за сравнение, мога да кажа само добри неща за него. 2.0 tsi е от Gen3 на ЕА888 двигателите, който е подобрен спрямо двигателите с прословутия харч на масло от Gen2.

Публикувано

Благодаря за отговора, значи на първо място да гледам интервала на обслужване. Аз не съм претенциозен от към марка, мотор но в днешно време трябва да си едва ли не майстор преди да си вземеш кола. Аз карам Хонда црв 2006 дизел 140 кс, но сме 4 членно семейство и с багажа отиваме още по на горе. Хондата няма никакви проблеми и никаква динамика, моето каране е 30км на ден смесено 10 градско на 20 извънградско и като цяло не повече от 15 000 на година. За това се насочих към този двг, новите дизели идват с регенерация и още други проблеми, които мисля че ще избегна с този двигател, но за това исксм да се допитам до знаещите! 

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.