Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Аз до сега винаги съм разкачал клемите при зареждане, дори и да не вадя акумулатора от колата, за лично спокойствие. Много хора ги е страх, че губят разни настройки и таблото им светва цялото след повторно свързване на клемите, но мен това не ме плаши.

Публикувано

Много пъти се цитира начина на включване на зарядното, но грешно. Правилното е: 

На Осрам в описанието пише, че първо се слагат щипките и накрая се включва 230V.

Между другото този сайт, дето поръчах, се оказа много несериозен.

Ще хода да купувам зарядно от Практис.

Публикувано
Преди 1 час, pepi написа:

Мисля да зареждам без да свалям/разкачам акумулатора по точка 2 - закачане - плюс - плюс => минус - минус и разкачане по обратен път - първо минусите и после плюс

👍

Не знам да има ред за слагане и сваляне на щипките. Аз първо закачвам тях и след това вкл. зарядното.

И по обратния ред, изкл. зарядното, свалям щипките. Нормално и логично.

п.п.Адашът ме е изпреварил.🍻

Публикувано
преди 8 минути, joro-120L написа:

Не знам да има ред за слагане и сваляне на щипките. Аз първо закачвам тях и след това вкл. зарядното.

Жоре, логиката е, че ако включиш първо минуса има опасност да направиш късо докато включваш плюса. Примерно, ако изпуснеш клемата и упре някъде по купето, което е минус.

Що се отнася до 220те волта - на малкото Лидълско е все тая. При всички положения след включването към 220V трябва да се избере режима, до тогава е "мъртвец".

Публикувано
преди 53 минути, PRR написа:

Жоре, логиката е, че ако включиш първо минуса има опасност да направиш късо докато включваш плюса. Примерно, ако изпуснеш клемата и упре някъде по купето, което е минус.

Как ще стане, след като зарядното е изключено.

Публикувано

Естествено, че няма как да стане.

Може би искат така да свикваме, че ако подаваме  ток с кабели от друг автомобил да не стане фал.

• Одобрявам 1
Публикувано

Ако зарядното е изключено нищо няма да се случи.

НО! Ако зарядното е включено и клемата попадне на грешното място ще подаде 12V (реално около 15), които могат да изгорят нещо.

Да, горното е хипотетично, но все някога на някой ще се случи. Въпрос на време.

Публикувано

Пепи, какво да кажа. Това е все едно да бъркаш в контакта без да си изключил захранването.

Който няма техн. познания ще му е по-лесно да запомни, че зарядното се вкл. последно, отколкото да помни ред на кабели. Елементарна техника на безопасност.

Разкачване на минусовата клема на акумулатора също върши работа.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.