Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

мдааа, до там стигнахме, таблото да напомня за фаровете. сякаш очите не виждат, навън светло ли е или тъмно. всичко трябва да се поднесе сдъвкано. след време няма да знаем и кога да си палим лампите в къщи.

Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Ей от това мнение излиза, че не е дефект, а ефект, точно за да напомни на водача, да си включи светлините, когато забележи, че не свети таблото.

На мен малко по-рано ми светна лампата:

На 12.01.2026 г. at 21:07, winrg написа:

Предполагам, че логиката е да подсети водача да пусне фаровете като започне да не вижда показанията на таблото.

На 13.01.2026 г. at 7:08, joro-120L написа:

Точно!

Публикувано

За съжаление информацията от питащия е оскъдна и почти не се включва да изясни някои въпроси, а ние си говорим и си разсъждаваме, без да знаем много подробности. Колата на Евгени смятам, че е най-близо до тази, за която се пита, затова приемам, че това е отговора на въпроса.

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 1 час, ghost_rider написа:

За съжаление информацията от питащия е оскъдна и почти не се включва да изясни някои въпроси, а ние си говорим и си разсъждаваме, без да знаем много подробности.

Асенка, мисля че не пречи да си говорим, разсъждаваме и напрягаме мозъците си. Защото от такива "екстри" по таблото може да закърнеят.:) И без автора, благодарение на колегите стигнахме до верния отговор. Или, защо гасне таблото. Явно при Шкода трета серия го има. Колкото е по-нов модела, толкова повече отпада човешката мисловна дейност.

Публикувано
Преди 2 часа, joro-120L написа:

...Колкото е по-нов модела, толкова повече отпада човешката мисловна дейност.

Точно това най-много ме притеснява... Вървим към сериозна деградация.

Публикувано

Ако таблото не гасне, човек може и да не се сети да пусне фарове, особено в градска среда, където има достатъчно осветление. Много хора си мислят, че като имат автоматични дневни няма нужда да правят нищо друго и колата свети както трябва винаги. На старите коли таблата изобщо не светеха без фарове, пък никой не се е оплаквал.

Публикувано

Всичко, което си описал е свързано с мозъчна дейност.

Преди 2 часа, winrg написа:

На старите коли таблата изобщо не светеха без фарове, пък никой не се е оплаквал.

Кога да се оплача, след като в тази тема разбрах, че имало напомняне за фарове. :)

Тогава се изграждаха навици. Разчиташ на себе си. Случвало се е да се размина с кола без фарове по онова време. Мигна му с дългите и ги включи. Така си напомняхме. Колите имаха и позиция "габарит", при която таблото също светеше. При не много тъмно се караше на габарит. Тогава можеш да забравиш късите. Освен околната среда, единственото напомняне беше, чрез контролната лампа за вкл. къси на таблото. То и сега я има.

Публикувано

А има го и обратното, при Тойота - таблото винаги свети, и когато е тъмно, и когато не е, но трябва допълнително да врътнеш копчето, за да светнат фаровете.

2013 Ирина взима служебната Корола Версо и от Луй Айер в Гоце Делчев до Велчова Завера в Лозенец кара, някъде около 18:30ч, мислейки си, че е с включени фарове, защото таблото на Кораба Майка свети ярко.

И чувам аз песента на 2.2 d-tdi, ама не виждам фарове.

Изведнъж едно тъмно петно изкочи изпод уличната лампа и ей я жена ми, доволна в служебната си кола.

Зяпна като я попитах защо кара в стелт режим. Посмяхме се, поразръчкахме Японката и разбрахме кое и как трябва.

Публикувано

Точно това имам предвид. Щом таблото свети и всичко се вижда, значи и отвън се вижда, ама не съвсем. Един приятел имаше кола, на която късите бяха активирани като дневни. Таблото също светеше, но отзад нищо докато не се включат ръчно късите. Той си кара така целогодишно и дори не подозира, че отзад никой не го вижда в тъмното. Един път се случи да карам след него по тъмно, като го питах защо не е пуснал фаровете ми обясни, че са пуснати и ги вижда, че светят. Трябваше да слезе от колата и да отиде отзад, за да ми повярва, че не свети. Хората в днешно време мислят за хиляди други неща, но не и за шофирането. Затова и бъдещето е на автономните автомобили, а истинските шофьори ще изчезнат като динозаврите. В бъдеще хората ще бъдат оператори, които да задават крайна дестинация на навигацията и после да си цъкат тик-ток докато стигнат.

Публикувано
Преди 1 час, joro-120L написа:

Колите имаха и позиция "габарит", при която таблото също светеше. 

На Супърб 3 таблото остава тъмно при включени "габарити". Чак при включени "къси" светва цялото. Предполагам, че логиката е същата, да не се кара на габарити през нощта.

Публикувано

Октавия 3 префейс, MY 2017, ниво на оборудване Вижън, си дойде със сензор за светлина като част от пакета, надграждащ Стайл.

Врътката на AUTO и не се занимаваме изобщо.

Показно ни направиха при предаването-получаването на колата, преди 9 години без 4 дни, на 20.01.2017г. в Еуратек Надежда.

Човекът, който ни издаде колата, при запален двигател ни накара да застанем отпред пред нея и с ръка закри сензора. Фаровете светнаха сами.

Другото, което ми направи впечатлние - от завода колата е настроена да си пуска фаровете в 19:30ч. вечерта, дори през лятото, когато по това време слънцето все още свети доста ярко.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.