Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги,
Гледам го моя разширителен съд и на него пише "G13" и "mit silicat". Така или иначе ми се иска профилактично да сменя антифриза и мисля да я заредя с G12 Evo, но му се чудя на това нещо да се мъча ли да го изтърбуша, преди да се е скъсала торбичката и да е направила голяма мизерия или направо да купувам нов разширителен съд без гел. Следващия въпрос е по-специфичен. Търся правилните парт номера на ревизираните казанчета. След кратко проучване стигнах до 5Q0 121 407, но има много ревизии (поне в ЕТ излизат 11) след номера и не знам последния възможен ли да гледам за моята кола или кой точно ще е правилния. Някой запознат?

Публикувано

Аз се пробвах да извадя моя и не стана. Просто не се показа от никъде и си взех направо ново съдче (към 30лв, по спомен, ама може и да греша) и го смених за 5мин. 

И няма нужда от смяна на антифриза. Просто изсмукваш течността от съда (аз ползвах 50сс спринцовка), сменяш и го връщаш. Няма обезвъздушаване и т.н. 

Публикувано

Реално в момента нямам проблем, но първо искам да махна торбичката, за да не и треперя, кога ще се спука и ще ми запуши системата и второ, антифриза е препоръчително да се сменя на някакво време 2-3 години. Моя си мисля, че е сменян с водната помпа, но това е било на около 60-70к км около 2019-2020г (имам го някъде записано, но казвам по спомен приблизително). Колата сега е почти 140к. Освен това като отстраних теча на масло, за който писах в темата на колата, изтече и малко антифриз разбира се и аз вместо да долея само дестилирана вода, налях малко концентрат G12, какъвто имам наличен. Чак след това се зачетох, че не се прпоръчва подобно смесване и затова искам да го сменя изцяло.

Цените, които видях, варираха от 30, до към 70 лева за нов съд, но предвид, че моя е здрав, ми се иска като че ли да опитам да го изтърбуша и да си го ползвам, а и не знам кой точно от всичките ревизии, ще ми е подходящ заместител.

Публикувано

Ами, извади го, пробвай да извадиш силикагела и, ако се скъса, купуваш новия. В ЕТ го имаха наличен за мен, но дали ще е същото при теб не е ясно. Аз го смених наскоро - преди няма и 1/2 година, на над 150к км и не беше направил проблем.

Публикувано

Привет, аз за инфо не мога да помогна, но понеже наблюдавам, че много успешно и готино си саморентираш Октавията :D , ако решиш да направиш една How to тема на смяната на антифриз при О3 + VCDS (обезвъздушаване) ще е много полезна. Просто идея и успех със задачата! :) 

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.