Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички ,

Тъй като и аз вече от 3 години съм собственик на Шкода,реших малко да покажа колко съм приятно изненадан от колицата .

Вече спокойно мога да кажа че съм фен на марката.

Закупих Roomster преди почти 3 години като компромис пред Октавия 2 и мисля че не сбърках.

След почти 3 години и над 130 000км съм изключително доволен.Вярно е че смених бая неща , но много от тях не бяха за смяна.

Колата е Roomster scout 1.4 BXW 

2008 година

Вложих доста усилия и време в колата , но и тя дава всичко от себе си.

Като за начало смених всички дискове и накладки с TRW , рециклиране на всички сп.апарати , нови предни спирачни маркучи TRW ,нови задни маркучи с тръбички ОЕ, нови амортисьори Bilstein с нови пружини Eibach , нови подложки на задните пружини ОЕ  горни и долни , нови тампони с лагери на макферсоните OE , нови тампони на носачите ОЕ , нови шарнири и кормилни накрайници Asmetal,нови тампони предна стаб.щанга ОЕ , ангренажен комплект с водна помпа Continental на всеки 50 000 , спирачна течност TRW 5.1 всяка година ,нова спирачна помпа с ново серво ОЕ, нов антифриз на всяка смяна на ангренаж OE , нов термостат на по-ниска температура реално го сменям през 1 ангренаж , датчик на радиатора на по-малки градуси , първа степен на перката тръгва на 92 градуса , 2-ра степен на 97 градуса,масла и филтри Mahle , на всеки 10 000км , масло 0w-40 C40 GT Mobil 1 , ново масло на скоростите на 60 000км Eni Rotra 75w-90 , нов съединител Sachs , нова вилка с лагер и ябълка OE , нови лагери в скоростите INA , нови жила на ръчната ATE , нов воден радиатор Nissens , нов радиатор на климатика Nissens , рециклиран стартер и алтернатор , нови гарнитури на всмукател и дросел ОЕ,нова течност на хидравликата на волана на всеки 60 000км CHF 11s , мисля че май това са основните неща , другите са по мой вкус , като например , фолио на всички стъкла , ветробрани , фолио на стопове и фарове PPF прозрачно , bluetooth на фабричното радио и разни такива дреболий , та да занимавам си се , когато остане време за нея , че има и друга кола и няма как да ги разделям, трябва и за двете да се грижа , все пак са част от семейството . Мисля за няколко ъпгрейда , като за начало фарове следящи завоя , радио с carplay и разни такива нещица , даже ако има някой запознат ще съм му много благодарен да сподели малко инфо .

Много се радвам че до тук 2-ма души от клуба бяха така добри да споделят важна информация от която имах нужда.Доста полезни неща изчетох тези дни тук и във форума,досега не съм членувал във клубове , мисля да се присъединя . 

IMG_0953.jpeg

IMG_0276.jpeg

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.