Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, 

Имам следния въпрос. Обмислям покупката електрически автомобил, най вероятно ще е втора ръка, според зависи от финансите, ще видим. Харесал съм си Шкода Ениак, както и Шкода Елрок. 

Въпросът който ме вълнува в момента са жегите през лятото и ще успее ли охладителната система да се справи със тях. Живея в апартамент, с гараж не разполгам, паркирам колата си на улицата където намеря свободно място, но сянка не е гарантирана. Навсякъде чета дръжте електрическата кола на сянка, но такава не навсякъде е налична. А по време на жегите у нас, температурите в България последните години достигат и до 40°С, че по рядко даже и ги прехвърлят.

А тази кола ще седи на улицата, на слънчево място, независимо дали е пред блока или на работа. 

Другото нещо което ми любопитно, когато ще ходим на ваканция, на море, да приемем че тръгна с напълно заредена батерия, повече от сигурно е, че ще ми се наложи поне едно спиране за зареждане. Само че бързозарядните станции както у нас, така и в Гърция, всички са изцяло на слънце, няма навес, няма сянка! А и като пристигна до нашата дестинация, едва ли сянка ще е налична. 

Сега, аз питам, ако взема една такава кола, без значение дали ще е Шкода Ениак или Шкода Елрок, които са базирани на платформата на VW MEB, с NMC батерия, тази кола ще бъде подложена на всичкото това печене под слънцето. Системата за управление на батерията на колата ще успее ли да се справи със цялата тази жега?

Какви са вашите впечатления, като собственици подобни автомобили, електрически автомобили? В частност Шкода Ениак?

Може ли да ви помоля да споделите какъв е вашият опит по споменатите проблеми?

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.